Zhou en Albon goed weggekomen na heftige crashes

alexander albon silverstone

Guanyu Zhou en Alexander Albon zijn er na twee heftige crashes behoorlijk goed vanaf gekomen. Albon moest nog even naar het ziekenhuis, maar Zhou is in het medical centre van het circuit al fit verklaard. Ook geven beide coureurs aan komend weekend weer te willen racen. 

Guanyu Zhou is na contact met Pierre Gasly en George Russell over de kop gegaan, waarna hij op spectaculaire wijze over de bandenstapel heen is gevlogen. Hij kwam hierdoor met zijn auto vast te zitten tussen het ijzeren hek en de bandenstapel. Als reactie op deze crash remden andere coureurs af, waaronder Albon. Hij is vervolgens van achteren geraakt door Sebastian Vettel, waarna de Williams-coureur de pitmuur en meerdere auto's raakte. 

Beide coureurs zijn met een ambulance afgevoerd naar het medical centre, dat aanwezig is op het circuit. Hier hebben zij de eerste check-ups gehad. Albon is daarna vrij snel met een helikopter afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Zhou is in het medical centre al fit verklaard. Vrijwel direct daarna keerde hij terug naar zijn team, waar iedereen blij was hem te zien. 

Halo levensredder

"De halo heeft mijn leven gered." Dat laat Zhou weten via zijn eigen sociale media. De Alfa Romeo-coureur schoof voor een geruime tijd op de kop over het asfalt, waar de halo ervoor heeft gezorgd dat zijn hoofd ongedeerd is gebleven. Ook vertelt hij dat het goed is om te zien dat de innovaties binnen te sport hun vruchten afwerpen. Daarbij bedankt hij de marshalls en het medische waardoor hij geholpen is. 

Pitmuur boosdoener

Voor Albon is de harde klap tegen de pitmuur de grote boosdoener geweest. Na deze klap heeft hij nog enkele auto's geraakt, maar deze impact was minder groot. Direct nadat de auto tot stilstand kwam, heeft hij zijn team over de boordradio laten weten oké te zijn. Hij moest alsnog mee naar het medical centre, waarna hij ook nog een bezoekje heeft gebracht aan het ziekenhuis. Op zondagavond heeft hij bekend gemaakt dat hij uit het ziekenhuis is ontslagen. 

Russell op eerste rij

George Russell was nauw betrokken bij het incident van Zhou. Tegen F1.com meldt hij daarover het volgende: "Allereerst blij om te zien dat Zhou oké is. Het is vreselijk om te zien, een incident als deze." De Brit vertelt kort hoe het ongeluk in zijn ogen is ontstaan. "Ik kreeg al geen temperatuur in de banden tijdens de opwarmronde. Voordat ik het wist werd ik van achter geraakt en raakte ik Zhou. En de rest hebben we gezien."

Beide coureurs geven aan zich al klaar te maken voor de race van komend weekend. Op 10 juli wordt er geracet op de Red Bull Ring in Oostenrijk, en zowel Zhou als Albon wil daarbij zijn. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon)

Lees ook: Max Verstappen: Stukje carbon zorgde voor flinke schade

Lees ook: Lando Norris: P6 is een goed resultaat voor ons

Lees ook: Olav Mol na Silverstone: Belangrijkste was weglopen Zhou

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden