Williams onthult FW46 bij presentatie in New York

Williams 2024 zijkant

Het team van Williams heeft de nieuwe bolide voor 2024, de FW46, gepresenteerd aan het grote publiek bij een presentatie in New York City. 

Na een aantal zware jaren lijkt het langzaam maar zeker de goede kant op te gaan bij Williams. James Vowles werd een jaar geleden aangesteld als de nieuwe teambaas van het team uit Grove en onder zijn leiding werd afscheid genomen van de laatste plaats in het constructeurskampioenschap. Met name door sterke weekenden van Alexander Albon in Canada, Nederland en Italië werd Williams zevende in het kampioenschap. De beste klassering sinds 2017, toen Williams vijfde werd. Ondanks de goede resultaten blijft Vowles bescheiden en tempert hij de verwachtingen voor het nieuwe seizoen. De korte termijn is niet heel belangrijk voor hem, het gaat om zijn langetermijnvisie. Daarom werd de motordeal met Mercedes verlengd tot 2030 en werd de zeer ervaren Pat Fry aangesteld om de technische afdeling te gaan leiden. 

Dat Albon blijft, is geen verrassing, maar dat zijn teamgenoot Logan Sargeant een contractverlenging heeft gekregen, is best wel verrassend. Toegegeven: 2023 was zijn eerste seizoen in de Formule 1, maar het gat met Albon was soms wel heel groot. Geen enkele keer was de Amerikaan Albon de baas in de kwalificatie. Hij pakte slechts 1 punt in 22 races, zijn teamgenoot pakte 26 punten meer. Maar teambaas Vowles blijft vertrouwen in hem houden en geeft hem nog een seizoen de kans. Het wordt erop of eronder voor de coureur uit Fort Lauderdale. 

Maar ook voor Albon wordt 2024 een belangrijk jaar. Zijn contract loopt af en hij kan zomaar eens een belangrijke pion gaan worden op de rijdersmarkt. Mercedes moet op zoek gaan naar een nieuwe coureur, nadat Lewis Hamilton vorige week zijn transfer naar Ferrari aankondigde. Maar ook het contract van Sergio Pérez bij Red Bull loopt af, Alpine heeft twee stoeltjes beschikbaar voor 2025 en bij Aston Martin zou er mogelijk ook ruimte zijn. Des te belangrijker voor Albon om net zoals in 2023 goed te presteren. Als Williams een stap kan zetten in 2024 is er van alles mogelijk. Niet alleen voor Albon, maar ook voor Williams zelf. De toekomst ziet er rooskleuriger uit. 

Foto: Williams Racing Media

Lees ook: Rob Kamphues en Rob van Someren te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Voormalig Ferrari-engineer Rob Smedley: Hamilton tilt Ferrari naar hoger niveau

Lees ook: Lewis Hamilton over overstap Ferrari: Mijn droom komt uit

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden