Ocon ziek geworden tijdens GP Qatar: Ik heb overgegeven in mijn helm

door Shakyra van den Heuvel
Alpine auto's, Qatar, 2023

Na een goede kwalificatie voor beide Alpine-coureurs, ging de race minder vlekkeloos. Uiteindelijk is Ocon geeindigt op P7 en Gasly net buiten de punten op P12, mede door een penalty. "Het waren de moeilijkste zes punten waar ik ooit voor heb moeten vechten", zegt Ocon na afloop bij F1.com. 

Dat het een heftige race was door de extreme hitte, daar was iedereen het wel over eens. Ook Ocon had het heel erg moeilijk met de enorme hitte en werd zelfs ziek tijdens de race. "Vanaf ronde 15 werd ik ziek en moest ik zelf overgeven tijdens de race. Ik heb daarna gelukkig weer terug de controle over mijzelf gekrijgen. Laten we hier terugkomen in december, niet in oktober", zegt een volledig uitgeputte Ocon tegen F1.com. Hij gaf daarbij ook aan dat het fysieke onderdeel van de race veel zwaarder is dan normaal, maar het door de hitte extreem zwaar werd. Hij noemde het zelfs de zwaarste race die hij ooit had gereden. De Fransman legde uit dat hij in één lijn zit met de motor in de auto en het daarom voelde alsof het soms wel 80 graden was. 

Ook Pierre Gasly had een lastige race. Hij kreeg problemen met zijn motor wat ervoor zorgde dat hij snelheid verloor. De Fransman had tijdens de race veel te maken met track limits, hij heeft hier zelfs een penalty voor gekregen. "Ik heb alles gegeven, misschien zelfs iets te veel. Ook al ga je maar een aantal centimer buiten de baan, dan kost het mij 15 seconden", aldus Gasly tegenover F1.com

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

"Snelheid was aanwezig"

Ondanks de vele fouten die Gasly maakte door de track limits, gaf hij aan dat de snelheid zeker aanwezig was in de auto. Daarnaast heeft hij ook een aantal andere coureurs mooi kunnen inhalen en dat gaf hem weer vertrouwen voor in de toekomst. "We nemen de positieve dingen mee en kijken wat er beter kan in de toekomst", aldus Pierre Gasly. Momenteel staat het team van Alpine zesde in het klassement bij de constructeurs. 

 

Lees ook: Alpha Tauri coureurs teleurgesteld na race in Qatar

Lees ook: George Russel: ondanks crash tevreden met het resultaat in Qatar

Lees ook: Lastig weekend voor Ferrari: Autosport kan soms wreed zijn

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden