Drama voor Red Bull, beide coureurs halen Q3 niet

Red Bull kwalificatie Singapore 2023

Beide coureurs van Red Bull hebben Q3 niet gehaald. Max Verstappen start de Grand Prix van Singapore vanaf de elfde plek en Sergio Pérez vanaf de dertiende plek. Voor beide coureurs was dit niet de verwachting.

De coureurs van Red Bull Racing hebben tijdens de Grand Prix van Singapore Q3 niet gehaald. Hierdoor start Max Verstappen de race vanaf de elfde plek en Sergio Pérez vanaf de dertiende plek. Verstappen en Pérez zijn al het hele weekend zoekende naar de juiste afstelling, maar lijken die niet te kunnen vinden. Verstappen is dan ook in shock, terwijl Pérez te maken had met een motorisch probleem. 

Schokkende ervaring

Al het hele weekend lukt het de coureurs van Red Bull niet om de juiste afstelling van de auto te vinden, maar dat het zo slecht was had niemand verwacht. Volgens Verstappen komt het door wat aanpassingen aan de set-up. "VT3 was al beter dan het afgelopen weekend, we zaten in de goede richting. Maar richting de kwalificatie hebben we nog een aantal dingen aangepast en dat was te agressief. Ik gleed in elke bocht, had geen grip en als ik remde raakte de auto constant de grond (lees: bottoming)", aldus Verstappen tegenover F1.com.

De Nederlandse coureur verwacht niet te veel van de race op het stratencircuit, hij is zelfs in shock door de hele ervaring. "We kunnen tijdens de race niet veel doen. Het zal een eenstopper worden als er weinig gebeurt. Het is een schokkende ervaring."

Motorproblemen

Terwijl Verstappen de schuld legt bij een te agressieve set-up, had Pérez juist last van motorische problemen. "Het was een zware kwalificatie, zeker Q2. Ik had een motorprobleem, waardoor de auto niet genoeg kracht kreeg. Daardoor spinde ik en kon ik geen laatste run doen", vertelt Pérez. Die er tijdens de trainingen op de vrijdag er beter bij zat dan op de zaterdag. Zeker de race pace zag er goed uit, echter verwacht de Mexicaanse coureur weinig progressie te boeken tijdens de race. "Vrijdag zag de pace er goed uit, maar ik verwacht geen goede resultaten tijdens de race. Vanaf waar we starten is het enorm lastig om progressie te boeken."

Lees ook: Wisselende resultaten voor McLaren na kwalificatie in Singapore

Lees ook: Alpha Tauri-coureurs bescheiden na kwalificatie: We hebben het niet gemaximaliseerd

Lees ook: Alonso na kwalificatie: We moeten onze kansen maximaliseren

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden