Damon Hill: Driemaal is scheepsrecht

Damon Hill wereldkampioen 1996
Premium update

Sinds het ontstaan van de Formule 1 in 1950 kent de koningsklasse van de autosport 34 wereldkampioenen. In deze rubriek wordt er wekelijks één van deze kampioenen besproken. Deze keer is dat de wereldkampioen van 1996, Damon Hill. 

Damon Graham Devereux Hill werd op 17 september 1960, twee jaar voordat zijn vader Graham voor de eerste keer wereldkampioen Formule 1 werd, geboren in Hampstead, een wijk in Londen. De Hills leefden in een groot huis in de Britse hoofdstad, waar Damon al op jonge leeftijd gewend was aan bezoek van familievrienden als Jim Clark, John Surtees, Jackie Stewart en Jo Bonnier (won zijn enige F1-race op Zandvoort in 1959), van wie Hill ook het petekind is. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden