Carlos Sainz: "Ferrari heeft twee of drie maanden aan ontwikkeling verloren"

door Nick Steenhuis
Premium update
carlos Sainz Silverstone
Premium update

Carlos Sainz startte tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië als zevende en eindigde de race als vijfde. De Spanjaard sprak van een 'solide race', maar weet ook dat Ferrari de laatste weekenden flink tekort komt op haar drie concurrenten. De Madrileen heeft zelfs aangegeven dat het Italiaanse team sinds Imola "twee of drie maanden aan ontwikkeling heeft verloren". 

Terwijl Ferrari in Monaco nog met Charles Leclerc de winst greep en met Carlos Sainz de derde positie in de race wist te bemachtigen, is het sindsdien bergafwaarts gegaan voor de Scuderia. En ook afgelopen weekend in Groot-Brittannië kwam Ferrari er niet aan te pas. Tijdens de kwalificatie op het circuit in Silverstone kwam Leclerc niet eens door Q2 en pakte Sainz slechts P7. De Spanjaard liet na de kwalificatie al weten dat het Italiaanse team op high-speed circuits als Silverstone en het Circuit de Barcelona-Catalunya flink tekort komt op Mercedes, Red Bull en McLaren. Hij stelde dat Ferrari voor de komende races veel huiswerk te doen heeft

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden