Alonso over Oostenrijk: Sprint is niet ideaal

door Olav Veenhof
Fernando Alonso podium Australië 2023

Fernando Alonso denkt dat de updates aan de AMR23 zijn auto in Oostenrijk niet ten goede zullen komen. De ervaren Spanjaard zegt als reden dat het drukke tijdschema in een sprintweekend ervoor zorgen dat ze de updates niet kunnen optimaliseren.

In Canada kwam het team uit Silverstone al met veel updates. Mede daardoor evenaarde Fernando Alonso zijn beste prestatie van het seizoen in de vorm van een tweede plek. De aggressieve sidepods waren een verandering ten opzichte van de verrassend sterke Aston Martins dit seizoen.

Op een baan waar Max Verstappen zich als onverslaanbaar waande, ging Charles Leclerc er tegen de verwachtingen er met een dominante overwinning vandoor. Het is voor Alonso te hopen dat hij dit kunstje van de Monegask kan herhalen. Op voorhand denkt Alonso dat hij dat tijdens een normaal weekend hij betere kaarten had gehad. "Ik denk dat het sprintweekend niet ideaal is voor ons. We hebben natuurlijk maar één vrije training, wel denk ik dat dit circuit goed bij ons past", zo laat Alonso weten tegenover Motorsport.com.

Teambaas van Aston Martin Mike Crack is het met zijn rijder eens en denkt dat in Oostenrijk het team geen moeite zal hebben om mee te kunnen met de concurrentie."Ik denk dat onze auto goed genoeg, de lay-out van dit circuit past goed bij onze auto en we zullen ook hier moeten vechten met Mercedes en Ferrari."

 

Lees ook: Hitech GP meldt zich aan voor F1 2026

Lees ook: Jeroen Mul in F1 aan Tafel: Red Bull zit niet te wachten op Mick Schumacher

Lees ook: F1 aan Tafel: Succes Verstappen aan banden

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden