Alexander Albon: ?Wil met Alpine strijden?

door Tim Koenders
alex albon logan sargeant 2023 brazilie vrijdag

Alexander Albon denkt dat het realistisch is voor Williams om met Alpine te strijden om de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. De Thai wil de topteams op de hielen zitten.

Williams kende de laatste jaren een aantal moeilijke jaren in de Formule 1. Sinds 2018 heeft het team het heel lastig. Dat jaar eindigde het Britse team als laatste in het constructeurskampioenschap. Ook in de twee daaropvolgende seizoenen eindigde het team onderaan. In 2021 ging het iets beter maar in 2022 eindigde het team wederom als tiende. In 2023 heeft het team grote stappen gemaakt. Vooral Alexander Albon heeft veel punten weten te pakken in de Williams. Tijdens acht weekenden wist de Thai in de punten te eindigen. Met 27 punten eindigde Williams als zevende in het constructeurskampioenschap. Albon verwacht dat het team ook in 2024 stappen kan maken.

Realistisch

“We hielden AlphaTauri net achter ons en het gat naar P6 was groot. Ik wil aankomend seizoen met Alpine strijden en de topteams op de hielen zitten. Ik denk dat het een realistisch doel is voor het team.” Dat liet de Williams-coureur weten volgens Motorsport.com. “Realistisch gezien kunnen we nog niet strijden om de podiumplekken of de overwinningen. Als we regelmatig in de punten te vinden zijn zou dat al geweldig zijn. Met de veranderingen aan de auto moeten we consistent bij de eerste zes teams zitten. Vorig seizoen hadden we het lastig op circuits zoals in Monaco en Barcelona. Ik ben benieuwd hoe we het daar dit jaar gaan doen.”

Lees ook:  Bruno Famin definitief teambaas Alpine in 2024

Lees ook: Silverstone tot en met 2034 op F1-kalender

Lees ook: Grand Prix van Nederland valt in de prijzen op F1-gala

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden