Alexander Albon: Een heel bijzonder gevoel dit

Albon Italie 2022

Alexander Albon start de Grand Prix van Nederland vanaf de vierde plek. Lang stond hij in de top 3, echter was George Russell hem net te snel af. Al heel het weekend ervaart hij een fijne auto en is dan ook erg blij met het resultaat.

Alexander Albon start de Grand Prix van Nederland vanaf de vierde plek. Even leek het erop dat hij vanuit de top 3 zou starten, echter was George Russell hem te snel af. Volgens Albon is het resultaat een verrassing ondanks dat de auto er het hele weekend al snel uitziet. Hij hoopt dan ook punten te kunnen scoren tijdens de race. 

Onverwachts resultaat

In de vrije trainingen heeft Alexander Albon al een goed resultaat laten zien. Zo is hij elke vrije training in de top vijf gefinisht. Ondanks dat het resultaat van de vrije trainingen zo goed waren is het voor Albon een onverwachts resultaat. "Het was een hele goede kwalificatie met een onverwachts resultaat, maar niet op een manier van dat het weekend slecht was, maar het hele weekend is gewoon een verrassing", aldus Albon tegenover F1.com. Volgens Albon is de pace zelfs vergelijkbaar met dynamiet en vindt hij het lastig om te begrijpen waar het vandaan komt. "De pace is net als dynamiet en dat is al zo sinds VT1. We moeten begrijpen waarom de pace zo groots is. In mijn hoofd is het allemaal niet logisch."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon)

Vertrouwen in de baan

Dat de Williams nu zo goed is heeft ook te maken met het vertrouwen zegt Albon. Ook voelt hij zich erg goed in de auto. "Je moet je wel goed in de auto voelen en dat voel ik me. Ook moet je vertrouwen hebben in de baan", vertelt de Williams coureur. Daarbij spelen de veranderende omstandigheden op de baan ook een grote rol. "De auto moet bijna te goed aanvoelen. Met deze veranderende omstandigheden kan dat nog wel anders voelen. In deze omstandigheden doet de downforce er niet echt toe, maar draait het meer om het hebben van grip en daarop voelt de auto heel goed aan. Wat heel bijzonder voelt."

Lees ook: Logan Sargeant: Ik voel spijt richting het team

Lees ook: Esteban Ocon: slechtste kwalificatie van dit jaar

Lees ook: Lando Norris: P2 is goed in deze omstandigheden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden