F1-baas Brawn: "Denk dat we het aantal races op kunnen krikken tot zeventien of achttien"

door Julia Onclin
RossBrawn

Nu de races in Australië, Bahrein en Vietnam officieel geschrapt zijn en de race in China is uitgesteld gaan de geruchten dat er tot mei niet geracet gaat worden. Het is nog maar de vraag hoeveel races er dit seizoen wel gereden kunnen gaan worden. F1-baas Ross Brawn verwacht dat het haalbaar moet zijn om 17 à 18 races te rijden.

Belangrijkste uitgangspunt om dat aantal races te halen dit seizoen, is volgens Brawn het opgeven van de pauze in augustus. Zo kunnen er in die normaal gesproken vrije weken wat extra races toegevoegd worden.

"De kalender zal er totaal anders uitzien, maar alsnog staat er een redelijk aantal races op. Het seizoen start dan weliswaar later, maar zal zeker niet minder spannend zijn", vertelt Brawn aan Sky Sports F1.

Brawn kan zich de kampioenschappen met 'maar' vijftien of zestien races nog goed herinneren. De kwaliteit hangt volgens hem dan ook zeker niet alleen af van het aantal races. Het aantal teams dat van start gaat, heeft volgens hem meer invloed op de kwaliteit van de races. "Maar ik denk dat we het aantal races op kunnen krikken tot zeventien of achttien, al hangt dat wel een beetje af van waar we beginnen."

door Julia Onclin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden