Williams-coureurs teleurgesteld na dubbele DNF in Canada

Alex Albon GP Canada 2024

Het Williams F1 Team kende een teleurstellende race in Canada. Nadat het team er in de kwalificatie met een dertiende tijd voor Logan Sargeant en P10 voor Alexander Albon op de zaterdag nog goed voor stond, ging het in de race van kwaad tot erger voor het team uit Grove. Beide coureurs vielen uit en zijn zeer teleurgesteld, omdat er volgens hen punten mogelijk waren geweest.

Nadat het Williams F1 Team in Monaco, door de negende plaats van Albon, voor het eerst twee punten wist te scoren in 2024, was er de hoop dat het team dit kon herhalen op het Circuit Gilles Villeneuve. Albon wist zich door een fenomenale laatste run in Q2 nog knap te plaatsen voor het laatste deel van de kwalificatie, waarna hij in Q3 op P10 bleef steken. Zeker met de wisselende omstandigheden lagen punten in het verschiet voor het team. De Thaise-Brit viel echter terug naar P13 na de start, maar wist zich halverwege de race na problemen bij onder andere Ferrari en Haas, en een dubbele inhaalactie op Ricciardo en Ocon in bocht 13, toch weer op te werken naar P9. Dat werd uiteindelijk weer P11 toen Ocon en Sainz de Williams-coureur inhaalden. Albon had echter nog altijd zicht op de punten, met nog zeventiende ronden te gaan, maar hier kwam een einde aan toen Sainz spinde en Albon zo de muur intikte.

Het was een geval van verkeerde plaats en verkeerde tijd voor de 28-jarige coureur, op een dag waarop punten heel goed mogelijk leken. "Een teleurstellend einde van onze race vandaag", vertelt Albon tegenover F1.com. "De punten lagen zeker op tafel en de auto voelde goed aan op alle banden en in de veranderende omstandigheden. We hebben geen onnodige risico’s genomen en het raceplan werd goed uitgevoerd door het team. Uiteindelijk raakten we verstrikt in de fouten van anderen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Sargeant: "Ik heb te veel fouten gemaakt"

Voor Logan Sargeant was het opnieuw een race om snel te vergeten. De Amerikaan liep op de zaterdag net Q3 mis, maar kwam er tijdens de race geen seconde aan te pas. Eerst verremde de 23-jarige coureur zich in bocht 6, waarna hij, ondanks een touché met de muur, zijn weg kon vervolgen zonder al te veel schade. En een aantal ronden later verloor de Amerikaan bij het uitkomen van bocht 4 de controle over zijn bolide, waarmee hij niet alleen voor de eerste safety car-situatie zorgde, maar ook nog eens een DNF achter zijn naam zag verschijnen. 

Sargeant geeft dan ook toe dat hij te veel fouten heeft gemaakt op het Circuit Gilles Villeneuve. "De omstandigheden op het circuit waren moeilijk, vooral aan het begin van de race vanwege de hoeveelheid stilstaand water", vertelt de coureur uit Florida tegenover F1.com. "Er was nogal wat aquaplaning, dus dat probeerde ik onder controle te houden. Maar ik heb vandaag gewoon te veel fouten gemaakt. Ik verloor de achterkant extreem snel en kon niks meer doen. Ik ben teleurgesteld in mezelf, nadat ik het gevoel had dat ik geweldig reed dit weekend. We hadden een goed tempo toen we niet in de vuile lucht reden. We gaan verder en kijken vooruit", aldus Sargeant.

 

Lees ook: Lewis Hamilton: "Canada was één van mijn slechtste races"

Lees ook: Ricciardo blij met eerste Grand Prix-punten 2024: "Hebben gat met onze concurrenten vergroot"

Lees ook: Pérez krijgt drie plaatsen gridstraf voor GP van Spanje

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden