Vowles over Sargeant: "Als alles samenvalt, is hij razendsnel”

Sargent-Vowles-seizoen-verlening-contract

Williams verlengde vorige week het contract met Logan Sargeant voor het komende seizoen. Na kritiek van buitenaf krijgt de Amerikaan de kans zich te bewijzen in 2024. Teambaas James Vowles gelooft in de prestaties van de coureur en wil investeren in de toekomst. 

Lastig seizoen ten opzichte van Albon

Voor Logan Sargeant was het een lastig debuut seizoen in de Formule 1. Teamgenoot Alexander Albon wist het beste uit de Williams te halen en week op week goede prestaties te leveren. De resultaten van Sargeant bleven achter, wat zorgde voor kritiek. Lang bleef de positie van de Amerikaan binnen het Britse team onzeker. In de tweede helft van het seizoen wist hij betere prestaties neer te zetten. Met als hoogtepunt het scoren van punten tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Eén van de redenen waardoor Sargeant een tweede kans  verdiend bij het team, aldus James Vowles. 

"Het belangrijkste is dat ik echt geloof in het investeren in de toekomst van individuen. Voor de duidelijkheid: niet alleen in coureurs, maar ook binnen Williams zelf en de infrastructuur. Zelf studeerde ik 25 jaar geleden af en ik kreeg kansen om te groeien. Onderweg heb ik vreselijke fouten gemaakt, maar die hebben me gevormd tot wie ik nu ben. Voor Logan geldt hetzelfde", benadrukt Vowles in een terugblik op het seizoen bij Sky Sports. "Met heel weinig testkilometers gooiden we hem in het diepe naast Alex, van wie iedereen nu langzaam inziet hoe competitief hij echt is. Het was dus 'succes, hier ga je', maar dat is gewoon niet genoeg om een omgeving te creëren waarin het individu groeit. Als alles samenvalt, is hij razendsnel", ligt Vowels toe. 

Een stijgende lijn in de resultaten 

Ondanks het verschil met Albon tijdens de race weekenden is er een stijgende lijn te zien in de resultaten van Sargeant. "Zonder twijfel heeft hij het gedurende het jaar lastig gehad. In de laatste vier, vijf races zagen we echter een stijgende lijn. Het hielp dat hij in Las Vegas in de top-tien zat en enkele geweldige ronden reed. Niet één, maar drie of vier gedurende de hele kwalificatie”, vertelt de Williams teambaas. "Hij gaat veel beter met de druk om dan voorheen en hij vecht om de laatste punten. Daar was de auto in de laatste vier raceweekenden alleen niet snel genoeg voor. Hij doet echter wat ik van hem wil zien om te laten zien dat hij dit jaar een stap heeft gezet en dat hij volgend jaar verder kan groeien. Met andere woorden: het proces is nog gaande”, voegt Vowles toe. Het contract van Sargeant is verlengd tot eind 2024. Het komende seizoen zal de Amerikaan de stijgende lijn door moeten zetten. 

 

Lees ook: Oscar Piastri prijst team na winnen Rookie of the Year

Lees ook: Verstappen ontvangt wereldbeker tijdens FIA Gala 2023

Lees ook: Christian Horner: "De concurrentie zal dichterbij komen"

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden