Valtteri Bottas: Moeilijkste weekend van dit seizoen

Valtteri Bottas Zandvoort zondag

Valtteri Bottas moest zijn race in Zandvoort vroegtijdig beëindigen door een stilgevallen motor. Het weekend van Bottas was al niet om over naar huis te schrijven, en is hierdoor ook nog eens op een dramatische manier afgesloten. En juist op zondag leek de auto beter te presteren. 

Bottas eindigde tijdens de vrije trainingen op Circuit Zandvoort driemaal als achttiende. Gedurende de kwalificatie werden Bottas' prestaties niet veel beter. In deze sessie kwam hij niet verder dan een zestiende plek, waarmee hij in Q1 werd uitgeschakeld. Tot overmaat van ramp eindigde de race voor Bottas eerder dan gepland, vanwege zijn motor die het begaf. "Dit lijkt het moeilijkste weekend van dit seizoen. De pace in de kwalificatie was dramatisch. Gelukkig was dat in de race iets beter."

Betere pace

Tijdens de race leek de auto van Bottas eindelijk beter te presteren dan eerder het weekend. Hij reed mooi in het middenveld, op een dertiende plek, toen de auto van Bottas abrupt stopte: "Het was heel ongelukkig dat ik op start/finish geen power meer had. Zelfs wat vlammen en onrustmakende geluiden voordat de motor ermee ophield." Ondanks de tegenvaller op het einde, zag Bottas wel vooruitgang ten opzichte van de zaterdag in Zandvoort. "Het was een lastige race, maar de pace zag er in ieder geval beter uit dan gisteren. Daardoor kon ik in ieder geval meedoen in het middenveld", zo vertelt hij aan F1.com.

Lees ook: Esteban Ocon: Was niet de beste race

Lees ook: Charles Leclerc: Zullen zien wat nog mogelijk is

Lees ook: George Russell na P2: We hadden geweldige pace

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden