Valtteri Bottas: Ik heb geen slechte relatie met Mercedes

valtteri bottas verenigde staten 2023 vrijdag

Valtteri Bottas heeft nog steeds een goede relatie met Mercedes. De dag voor het aankondigen van Lewis Hamilton naar Ferrari, was de Finse rijder gespot in Brackley, op steenworpafstand van het Mercedes hoofdkwartier. Geruchten van een mogelijke terugkeer werden hierdoor groter.

Silly season voor 2025 is begonnen in de Formule 1. Na het veelbesproken vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari, is Mercedes op zoek naar een vervanger voor de zevenvoudig wereldkampioen. Toch nuanceert Bottas gelijk de geruchten en ontkracht dat hij bij Mercedes was. "Ik was inderdaad in Brackley, maar ik was er niet voor een bespreking met Mercedes. Sterker nog, ik heb nog geen telefoontje van Toto Wolff gehad."

Gefocust op Audi

De tienvoudig racewinnaar reed tussen 2017 en 2021 voor Mercedes, maar heeft geen pijlen op een stoeltje bij zijn oude team gezet. "Op dit moment ben ik gefocust op Sauber Stake F1 team en kijk ik natuurlijk enorm uit naar de samenwerking met Audi. Als ik toch weg zou gaan, weet ik wat mijn prioriteiten zijn. Nog steeds is mijn relatie met Mercedes prima", zo laat hij weten tegenover Motorsport.com.

Verrassing 

Bij de presentatie van de nieuwe Stake F1 Team-bolide, werd gevraagd wat de koelbloedige Bottas van de gewaagde overstap van Lewis Hamilton vindt. "Net als de meeste mensen, had ik deze move niet zien aankomen. Ik had dit echt nooit verwacht en ook de timing is verrassing. De rijdersmarkt zal veranderen en het zal voor nieuwe kansen zorgen, wat natuurlijk goed voor de sport is."

 

Lees ook: F1-commissie komt met wijzigingen voor het sprint format in 2024

Lees ook: Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Hamilton wordt geen wereldkampioen bij Ferrari

Lees ook: Alexander Albon: “Focus ligt nu op 2024”

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden