Race vol emoties voor Lewis Hamilton

Lewis Hamilton Zandvoort zondag

Lewis Hamilton heeft de overwinning aan zijn neus voorbij zien gaan. Door niet te pitten onder de late safety car, werd de Brit in de laatste fase van de wedstrijd van alle kanten ingehaald. Door deze strategische misser mist hij uiteindelijk net het podium. 

Tijdens Hamiltons race is er genoeg gebeurd. Vlak na de start ging het al bijna mis, toen hij contact maakte met de bolide van Carlos Sainz. "Mijn emoties gingen alle kanten op tijdens de race. Tijdens de start, een kleine touché met Carlos. Daardoor werd ik gelijk bang dat ik de race wéér niet zou kunnen uitrijden. Met de eenstopstrategie dacht ik écht dat ik voor de overwinning kon gaan. Toen kwam de safety car, dat was onze ondergang", zo vertelt hij aan F1.com. Vanaf dat moment wist de Brit dat de overwinning niet meer haalbaar was: "Dan lig je aan kop maar weet je dat je die positie hoe dan ook moet afgeven. En om het dan door mijn vingers te zien glippen; er kwamen veel emoties bij kijken. Excuses aan mijn team daarvoor."

Als vanouds 

Voor Hamilton was het in ieder geval fijn om serieus kans gemaakt te hebben op de overwinning. Vooral het gevecht in de voorhoede deed hem dan ook goed: "Om weer met de Red Bulls in gevecht te zijn is een prachtig gevoel. Onze pitstops waren geweldig." Nu Hamilton weer even aan de overwinning heeft geroken, weet hij weer waar hij het voor doet. Over een mogelijke overwinning in de resterende races dit seizoen, zegt hij het volgende: "Soms ligt het binnen handbereik, en soms juist zo ver weg. Ik weet niet wat ik in de volgende races kan verwachten. Maar ik hoop dat er nog een circuit komt waar onze auto op deze manier presteert. En als dat zo is, zullen we weer in hun nek hijgen."

Lees ook: Fernando Alonso: Harde band juiste keuze voor ons

Lees ook: Norris tevreden op Zandvoort, Ricciardo legt focus op Monza

Lees ook: Carlos Sainz: Het was een puinhoop

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden