Sergio Pérez krijgt gridstraf van drie plaatsen voor GP van Spanje

Sergio Pérez Imola 2024
Premium update

Na afloop van de Grand Prix van Canada heeft Sergio Pérez een gridstraf gekregen voor het te lang doorrijden met een kapotte bolide, zo stelt de wedstrijdleiding. De Red Bull-coureur zal voor de race in Spanje drie plekken worden teruggezet ten opzichte van zijn kwalificatieplek, daarnaast heeft Red Bull een boete gekregen van 25 duizend euro. 

Pérez spinde in de 52e ronde, terwijl hij op de dertiende plek reed. De Mexicaan week iets van zijn lijn af en omdat het eerder in de race regende raakte hij een natte plek, dat zorgde voor een spin en een achterwaartse impact met de bandenstapel. Pérez kon zijn weg nog wel vervolgen richting de pitsstraat, maar dat was volgens de wedstrijdleiding te onveilig. Na afloop van de race moest de Mexicaan zich melden bij de stewards, die uiteindelijk besloten hem een gridstraf van drie plaatsen te geven voor de volgende race, wat op het circuit in Barcelona zal zijn. Het team van Red Bull heeft ook nog een boete gekregen van 25 duizend euro. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden