Olav Mol over overwinning Verstappen in Canada: “Dit zijn de omstandigheden waarin hij floreert”

door Björn Smit
Premium update
verstappen russell norris auto canada
Premium update

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, blikt terug op de Grand Prix van Canada. Olav spreekt van een tot op heden spectaculairste race van het seizoen, waarin Max Verstappen hard moest vechten voor zijn overwinning, de gifbeker van de Ferrari's en Sergio Pérez helemaal leeg moest en Mercedes het maximale uit de wisselende omstandigheden haalde.

Sinds de terugkeer van de race in Montréal in 2022 staat er geen maat op Max Verstappen in Canada. De Nederlander won voor het derde achtereenvolgende jaar de Grand Prix op het circuit Gilles-Villeneuve. Net als de voorgaande twee edities kwam er ook dit jaar weer een spatje regen bij kijken. Dit keer niet in de kwalificatie, maar tijdens de vrijdagtrainingen en de race. Een gevecht om de overwinning tussen Verstappen, de McLarens en dit keer niet de Ferrari's, maar de Mercedessen, die de snelheid hadden om vooraan mee te doen, in combinatie met twee verspreide buien zorgden voor veel actie op de baan. "Dit zijn de mooiste. Tot op heden is dit de spectaculairste race van het jaar", concludeert Olav Mol, commentator bij Grand Prix Radio. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden