Norris tevreden op Zandvoort, Ricciardo legt focus op Monza

Daniel Ricciardo Zandvoort zaterdag

De coureurs van McLaren hebben een wisselvallig weekend achter de rug op Zandvoort. Lando Norris is wel in de punten geëindigd, maar hij had graag voor beide Alpines willen staan. Daniel Ricciardo heeft het licht niet gezien dit weekend, en kwam als een-na-laatste over de finish.

Vanuit zijn eigen team gezien is Norris blij met de punten die hij heeft behaald. Door de straf van Carlos Sainz, is hij van de achtste naar de zevende plek gegaan. Dat was een mooie bijkomstigheid. Maar als de Brit kijkt naar zijn grootste concurrentie, Alpine, baalt hij dat hij Fernando Alonso aan zich voorbij heeft moeten laten gaan. “Ik ben er blij mee. Jammer om achter Fernando te zitten. Ze hebben het goed gespeeld, Fernando en Esteban. Het was Alpine tegen mij. Zij hadden het voordeel op het eind.” Ondanks deze teleurstelling rondom de concurrentie, ziet Norris in dat hij het hoogst haalbare resultaat heeft behaald, en dat hij daar dan ook alles voor heeft gegeven. “We hadden een goede pace vandaag. Zonder safety cars hadden we ervoor gestaan, P7 waarschijnlijk. Ferrari en Red Bull had ik niet kunnen pakken, Alpine heeft geluk gehad. Er is niet veel wat ik meer had kunnen doen", zo laat hij weten aan F1.com.

Vergeten en doorgaan

Voor Daniel Ricciardo was deze race geen pretje. Hij ving de race aan vanaf de zeventiende plek, en is hier uiteindelijk ook geëindigd, met twee uitvallers en Nicholas Latifi achter hem. “Ik was hier en daar iets sneller dan de coureurs om me heen, maar dat was niet iedere ronde het geval.”

Met een aflopend contract eind van dit seizoen, zijn de overige races voor Ricciardo bijna op één hand te tellen. En het is niet Ricciardo's plan deze races steeds in de achterhoede te eindigen: “Het is een moeilijk seizoen, maar we hebben er nog zeven te gaan. We geven nog niet op. Als Abu Dhabi klaar is, zien we wel hoe ik me voel.” Komend weekend wordt er geracet op Monza, het circuit waar McLaren vorig jaar een 1-2 behaalde, met de overwinning in handen van de Australiër. “Op Monza hoop ik op wat magie. En pizza. Misschien is dat wel wat ik mis op dit moment”, grapt hij.

Lees ook: Carlos Sainz: Het was een puinhoop

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Nederland: de race

Lees ook: Gemengde gevoelens voor coureurs van Williams

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden