Charles Leclerc nipt snelste in VT2, Verstappen P8

Charles leclerc Belgie

Charles Leclerc sluit de tweede vrije training dit weekend als snelste af. Hij wordt op de voet gevolgd door zijn teamgenoot, die slechts vier duizendsten langzamer was. De top drie wordt compleet gemaakt door Lewis Hamilton.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 17:23 

Het verslag van VT2 voor de Grand Prix van Nederland verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 17:21

En zo is de top 10 dan geëindigd: 

Update 17:18

Max Verstappen heeft ook zijn tijd niet verbeterd en sluit deze training daarom als achtste af.  Het is niet duidelijk met wat voor strategie hij reed, maar hij stond vaak in de pits geparkeerd voor het aanpassen van de afstellingen. Voor nu dus nog niets om je als Verstappenfan zorgen over te maekn.

Update 17:15

De tweede vrije training zit erop! Tijdens deze laatste korte stint heeft vrijwel niemand zijn tijd verbeterd. Ferrari sluit deze training dus als snelste af.

Update 17:11

De sessie is weer herstart. Met nog vier minuten op de klok wordt het nog druk op de baan. Max Verstappen staat vooraan in de rij.

Update 17:08

Hier is de auto van Tsunoda dan te zien. Voorafgaand aan de rode vlag staat Charles Leclerc nog steeds bovenaan, met zijn teamgenoot op dezefde vier duizendsten achterstand.

Update 17:03

Rode vlag! Yuki Tsunoda staat in het grind, waar hij niet meer wegkomt. Marshalls moeten dus de baan op komen om deze auto van de baan te krijgen.

Update 17:00

Door de verlate training hebben we nu nog een kwartier te gaan. Op twee auto's na zijn alle coureurs op de baan te vinden. Hamilton en Ricciardo staan in de pits. Ricciardo stapt uit, terwijl er veel gesleuteld wordt. Vermoedelijk komt hij deze training dus niet meer in actie.

Update 16:55

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 16:52

Charles Leclerc verbetert de snelle tijd van zijn teamgenoot. Hij is hiermee vier duizendsten sneller dan Carlos Sainz.

Update 16:50

Het is niet extreem druk op de baan, maar de coureurs die actief bezig zijn, verbeteren zichzelf continu. Voor nu ziet het veld er zo uit:

Update 16:45

Pierre Gasly komt na een half uur dan eindelijk in actie! Zijn teamgenoot, Yuki Tsunoda, staat momenteel netjes op de achtste plek.

Update 16:42

Ineens ziet de top er heel anders uit, met Alonso op de derde plek en Stroll als vierde. De meeste coureurs rijden ondertussen weer op het circuit.

Update 16:40

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Nederland live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Update 16:38

Er zijn ruim twintig minuten verreden in deze sessie. Voor nu ziet de top er als volgt uit: 

1) Carlos Sainz 1:12.349
2) Charles Leclerc +1.088
3) Max Verstappen +1.116
4) George Russell +1.379
5) Alexander Albon +1.488

Update 16:34

Alle auto's staan voor nu in de pits. Pierre Gasly is de enige coureur die nog geen tijd heeft gezet. Hij staat in de pitbox wel met zijn helm op, wat betekent dat hij vast snel in actie zal komen.

Update 16:32

Lando Norris voegt zich, net als tijdens de eerste vrije training, weer aardig bij de top. Daniel Ricciardo is met een negende plek toch wat afgezakt. Sergio Pérez staat er ook niet al te best voor,  momenteel de achtste tijd.

Update 16:28

De meeste auto's staan ondertussen weer binnen. Na de aantal ronden die ze er nu op hebben zitten, hebben de coureurs genoeg data verzameld om wat aanpassingen aan de auto te doen.

Update 16:25

Samen met Alexander Albon rijdt Verstappen op de zachte band. Vrijwel alle andere coureurs doen het momenteel met de mediumband. Sainz en Leclerc sluiten aan achter de Nederlander.

Update 16:19

Ook Max Verstappen is weer op de baan te vinden! Hij opent gelijk met een snelle ronde: 1:13.465. 

Update 16:15

De tweede vrije training van dit weekend is een feit! Een kwartier later dan gepland, maar we zijn gestart.

Update 16:12

De meeste coureurs zitten al klaar in de auto's. Vermoedelijk is het straks dus weer gelijk druk op de baan. Nog drie minuutjes wachten en dan is het zo ver. 

Update 16:07

Het ziet ernaar uit dat Max Verstappen deze training weer in actie kan komen! Er is in zijn auto een nieuwe versnellingsbak geplaatst. Deze komt uit zijn pool, waardoor hem geen gridstraf boven het hoofd hangt. 

Update 16:04

VT2 gaat om 16.15 uur van start. Nog even geduld dus. Ondertussen is te zien dat de coureurs in de pits er klaar voor zijn om weer in actie te komen!

Update 15:58

Oscar Piastri gaat volgend seizoen officieel rijden bij McLaren! De FIA heeft McLaren gelijk gegeven in de strijd met Alpine. 

Update 15:55

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 15:52

Door een rode vlag-situatie bij de kwalificatie van Formule 2, is die sessie nog steeds bezig. Hierdoor wordt de tweede vrije training van de Formule 1 iets uitgesteld. 

Update 15:50

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Nederland! Tijdens deze sessie houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alles wat er op het circuit gebeurt. 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden