Lewis Hamilton: Voor mezelf alles eruit gehaald

3639737

Lewis Hamilton voelt dat hij voor zichzelf het maximale uit de race heeft gehaald. Hij finisht de Grand Prix van Saoedi-Arabië als tiende. "Ik weet alleen niet of we ook als team het maximale eruit hebben gehaald", zegt de Brit tegen F1.com.

Nadat Mick Schumacher niet kon deelnemen aan de race op het Jeddah Corniche Circuit, mocht Hamilton vanaf de vijftiende positie vertrekken. Hij startte zijn race op de harde compound en kon daardoor langer doorrijden dan de concurrentie. Tijdens de virtual safety car gaat er normaal gesproken minder tijd verloren bij een pitstop, maar jammer genoeg was de pitstraat gesloten en kon hij een 'gratis' pitstop vergeten. Hij wist aan het einde van de race nog één punt binnen te halen met zijn tiende plek.

Als Hamilton wordt gevraagd naar wat ze kunnen leren voor de rest van het seizoen is Hamilton duidelijk: "We zitten er qua snelheid tever vanaf, dus we hebben behoorlijk wat werk te doen." De Grand Prix van Saoedi-Arabië was overigens de 180e race van Hamilton voor het team van Mercedes.

Lees ook: Max Verstappen: Zware maar goede race

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Saoedi-Arabië: Race

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Saoedi-Arabië na zinderend slot

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden