Haas-coureurs: Dit was de slechtste race ooit

haas Kevin Magnussen zaterdag Hongarije

Beide Haas-coureurs hadden een lastige race tijdens de Grand Prix van Italië. Nico Hulkenberg eindigde uiteindelijk op de zeventiende plaats en Kevin Magnussen op de achttiende plaats. "We waren vandaag heel ver weg van de punten", aldus Hulkenberg tegenover F1.com

Zowel Hulkenberg als Magnussen klaagde over het ontbreken van de snelheid en de balans, maar ook over de snelle degradatie van de banden. "De start was eigenlijk het meest positieve van de race", zegt Hulkenberg tegen F1.com. Hiermee doelt hij op de vier gewonnen plekken tijdens de start. Daarna ging het alleen maar bergafwaarts voor beide coureurs. Ze kwamen veel snelheid tekort tegenover hun concurrenten, waardoor zij veel plekken verloren gedurende de race. "Dit was de slechtste race die we ooit hebben gehad. We moeten dit snel veranderen", zegt Kevin Magnussen tegen F1.com. Wel gaf Hulkenberg aan dat er in Zandvoort vooruitgang geboekt was, maar deze minder goed te zien waren door de raceomstandigheden.Hij hoopt dat er weer stappen kunnen worden gezet in de goede richting voor de volgende race in Singapore. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)

Verschillende resultaten tijdens weekend

Tijdens de rest van het weekend deden de Haas-coureurs het zeker niet slecht. In de vrije trainingen tijdens de Grand Prix van Italië lieten ze een goede snelheid zien. Aan het einde van de derde training noteerden ze zelfs een zevende en achtse tijd. Ook na de kwalificatie had Hulkenberg een goede startpositie veilig gesteld, namelijk de dertiende plek. "Het is vrij verwarrend voor ons. Het hele weekend hadden wij een goede snelheid, maar vandaag hadden wij de langzaamste auto", zegt Magnussen tegenover F1.com.

 

Lees ook: Max Verstappen na tiende overwinning op rij: Had nooit kunnen geloven dat dat mogelijk was

Lees ook: Sergio Pérez: Het was zo lastig om in te halen

Lees ook: Carlos Sainz: Het is een genoegen om met Leclerc en Pérez te vechten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden