Guanyu Zhou niet tevreden na P16 in Zandvoort

Guanyu Zhou Zandvoort grid

Voor Guanyu Zhou is dit niet zijn beste weekend dit seizoen. Hij ving de race aan als veertiende, maar moet het uiteindelijk doen met een zestiende plek. Volgens hem valt er dus genoeg te verbeteren voor de race in Monza, die komend weekend al plaatsvindt. 

De race van Zhou verliep al niet soepel, maar na de safety car veroorzaakt door zijn teamgenoot werd het al helemaal niets meer. "Het was eerlijk gezegd best zwaar. Vooral aan het eind van de race. Bij de safety car hadden we niet veel banden meer over, waardoor ik het moest doen met een gebruikte soft. Als je in Zandvoort achteraan start, kom je niet zo makkelijk naar voren als in bijvoorbeeld Spa. Het was een zwaar weekend voor het hele team", zo laat hij weten aan F1.com

Lastig weekend

Op zaterdag heeft hij al erg zijn best gedaan om dichterbij het middenveld te komen. Toch leken de verschillen in de laatste training op Zandvoort nog te groot, waardoor dit in de kwalificatie net niet lukte: "In de kwalificatie gaf ik alles. Het was fijn dat we een deel van het gat konden dichten. Maar omdat ik in VT3 zó ver achter lag, had het weinig zin." Toch komt dit probleem niet uit het niets. Een aantal races loopt het al minder lekker dan verwacht voor het team. Het is dus zaak dit zo snel mogelijk om te draaien: "Het is nu al een paar races zo dat we het moeilijk hebben. Maar we moeten door en we proberen de auto terug te brengen naar waar we begin van het seizoen waren."

Valtteri Bottas had het geluk dit weekend eveneens niet aan zijn kant. Zaterdag werd hij al uitgeschakeld in Q1, maar op zondag reed hij de race überhaupt niet uit dankzij motorproblemen. Zowel voor hem als voor Zhou is het dus zaak om voor het volgende raceweekend zoveel mogelijk problemen op te lossen. "We moeten hard werken en proberen dit te verbeteren voor volgend weekend", sluit Zhou af.

Lees ook: Sergio Pérez matige prestatie na ongelukkige safety car

Lees ook: Race vol emoties voor Lewis Hamilton

Lees ook: Fernando Alonso: Harde band juiste keuze voor ons

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden