Frédéric Vasseur looft slimme Carlos Sainz

door Patrick Wuite
Carlos Sainz auto Ferrari Monza 2023

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur is uitermate te spreken over Carlos Sainz, die in Singapore voor een daverende verrassing zorgde door de race te winnen. "Hij reed erg slim", stelt de Franse teamchef.

Door het tegenvallende weekend van Red Bull in Singapore hadden Ferrari, Mercedes en McLaren een uitgelezen kans om een race te winnen. Carlos Sainz zette op zaterdag zijn Ferrari op pole en controleerde de race op zondag. Toen Esteban Ocon stil viel, doken George Russell en Lewis Hamilton naar binnen voor nieuwe mediums. Zij hadden op deze manier een gigantisch bandenvoordeel ten opzichte van de beide Ferrari's en Norris. Maar doordat Sainz Norris expres binnen een seconde liet rijden, waardoor de Brit DRS had, kon Russell de McLaren niet passeren. Zeer slim natuurlijk en daardoor won Sainz de race. 

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur, die voor het eerst met Ferrari een race wist te winnen, vertelt na afloop dat Sainz dit plan had bekokstoofd. "Hij wist dat hij meer risico liep met de Mercedessen dan met Norris. Hij had vanaf de eerste ronde dezelfde snelheid, dus was het erg slim van Carlos om Norris DRS te geven. Carlos heeft het echt fantastisch gedaan", besluit de Fransman.

Lees ook: Pierre Gasly blij met P6: Meer konden we niet doen

Lees ook: Perez na Singapore: Hopelijk zijn we in Japan sterker

Lees ook: Teleurstelling bij George Russell na crash in laatste ronde

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden