Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Hamilton wordt geen wereldkampioen bij Ferrari

door Tim Koenders
Lewis Hamilton - glimlach - Monaco2022

Frans Verschuur denkt niet dat Lewis Hamilton wereldkampioen wordt bij het team van Ferrari. Dat liet de voormalig teambaas van Jos Verstappen weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Lewis Hamilton het team van Mercedes gaat verlaten. De zevenvoudig-wereldkampioen stopt niet maar heeft een contract getekend bij Ferrari. Bij het Italiaanse team wordt hij de teamgenoot van Charles Leclerc. Het nieuws kwam voor velen als een verrassing. Voor Toto Wolff, teambaas van Mercedes, kwam het niet geheel als een verrassing. Al was hij wel verbaasd over het moment dat het nieuws naar buiten kwam. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, begrijpt de timing wel.

“Je kunt het nu maar beter gehad hebben. We praten er nu over totdat de races beginnen en vanaf dat moment gaat het weer over andere dingen. Maak je dit in augustus bekend heb je het er de rest van het seizoen over.” Dat liet Verschuur weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Laten we ons eerst is afvragen waarom hij weg is bij Mercedes. Ik denk dat hij het concept van de auto heeft gezien. Daar was hij altijd al tegen, zowel in 2022 als in 2023 was het niet goed. Ik denk dat hij die kant niet op wil. Dat heeft denk ik de breuk veroorzaakt.”

Geen achtste wereldtitel voor Hamilton

“Hij gaat weer samenwerken met Vasseur. Die heeft hij eerder als teambaas gehad in de GP2. Hij weet wel een beetje hoe die man denkt. Hij was bij Mercedes natuurlijk wel een grootheid en nu zit hij toch een beetje in zijn nadagen.” Verschuur benoemt dat Ferrari wel vaker succesvolle coureurs op latere leeftijd contracteert. “Vettel en Räikkönen gingen naar Ferrari en bakten er uiteindelijk niks van. Ze zijn nooit meer geweest wat ze waren. Lewis Hamilton gaat die achtste wereldtitel niet halen.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Waarom Lewis naar Ferrari moest

Lees ook: Voormalig Ferrari-engineer Rob Smedley: Hamilton tilt Ferrari naar hoger niveau

Lees ook: Lewis Hamilton over overstap Ferrari: Mijn droom komt uit

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden