Floor Jansen zingt volkslied bij GP Nederland

door Anouk Ros
Floor Jansen Dutch GP

Floor Jansen zal het volkslied zingen voor aanvang van de Grand Prix van Nederland. Dat heeft de organisatie van de grand prix bekend gemaakt. De zangeres is naar eigen zeggen vereerd dat zij deze taak op zich mag nemen.

Davina Michelle legde vorig jaar de lat hoog met haar versie van het volkslied voorafgaand aan de Grand Prix van Nederland. Op 4 september is het dus aan Floor Jansen om deze taak te vervullen. Jansen is internationaal bekend als zangeres bij de Finse symfonische metalband Nightwish. Ze zal het Wilhelmus voordragen op Circuit Zandvoort, muzikaal ondersteund door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix (@f1dutchgp)

Geen Formule 1-fan

Jansen is erg vereerd, al geeft ze aan zich niet veel bezig te houden met de koningsklasse van de autosport: "Ik ben enorm vereerd dat ik ons volkslied mag voordragen tijdens dit wereldwijde evenement. Formule 1 heb ik nooit op de voet gevolgd, al heb ik veel respect voor de gedrevenheid en focus van iedereen, en die van Max in het bijzonder. Ik hoop dat het volkslied voordragen de coureurs en fans net zoveel energie zal gaan geven als mij."

Lees ook: Stoffel Vandoorne op weg naar Formule E-titel: Niet achterover leunen

Lees ook: Guanyu Zhou hoopt op contractverlenging bij Alfa Romeo

Lees ook: Helmut Marko ontkent geruchten Alpine: Er is geen clausule voor Gasly

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden