Ferrari optimistisch over kansen P2 constructeurskampioenschap

door Patrick Wuite
Leclerc track Las Vegas 2023

Ferrari-teambaas Fred Vasseur is positief gestemd over de kansen dat Ferrari Mercedes nog gaat inhalen voor P2 in het constructeurskampioenschap in Abu Dhabi. "We zullen blijven knokken."

Ferrari heeft een goed weekend achter de rug in Las Vegas. Charles Leclerc werd knap tweede na een gedurfde inhaalactie in de laatste ronde van de race op Sergio Perez en teamgenoot Carlos Sainz werd zesde, nadat hij nog spinde in de eerste bocht. En dus is het gat naar Mercedes aanzienlijk geslonken en bedraagt de achterstand met nog maar één race te gaan vier punten. En dus maakt Ferrari na een desastreuze start van het seizoen nog gewoon kans op P2 in het constructeurskampioenschap. Iets waar het team hard voor gaat vechten in Abu Dhabi.

"Ik denk dat we Mercedes kunnen pakken in Abu Dhabi", vertelt teambaas Fred Vasseur na de race. "We hebben het momentum, beide rijders waren echt fantastisch dit weekend. Het was misschien wel Leclercs beste race uit zijn loopbaan en Carlos was ook enorm snel. In Singapore wonnen we toen Red Bull een matig weekend had, maar hier knokten we tot de laatste bocht om de Red Bulls te verslaan", aldus de Fransman.

Mercedes heeft 392 punten verzameld tot op heden. De teller van Ferrari staat op 388 punten. Mochten beide teams na Abu Dhabi hetzelfde aantal punten hebben, dan zal de tweede plaats naar Ferrari gaan vanwege de overwinning van Sainz in Singapore. Mercedes heeft namelijk nog geen race gewonnen dit jaar.

Lees ook: Nyck de Vries komend seizoen actief in WEC voor Toyota

Lees ook: Richard Verschoor eindigt op P6 in GP Macau

Lees ook: Raymond Mens en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden