Eddie Jordan over Tsunoda: “Dat is de enige reden waarom hij in die auto zit”

door Shakyra van den Heuvel
daniel ricciardo yuki tsunoda visa cash app RB

Yuki Tsunoda staat aan de start van zijn vierde seizoen. Hij rijdt voor het team van Visa Cash App RB F1 Team, voorheen AlphaTauri, met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Volgens Eddie Jordan is er echter maar één reden waarom hij een zitje binnen dit team heeft.

De Japanner mocht in 2021 zijn debuut maken en heeft sindsdien te maken met veel hoogte-en dieptepunten in zijn korte carrière. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi van datzelfde jaar wist hij zijn beste resultaat tot nu toe neer te zetten met een vierde plaats. Toch weet hij nog vaak fouten te maken die resulteren in een crash. Tsunoda is geen uitzonderlijk talent binnen de Formule 1 en heeft ook geen overstap kunnen maken naar een ander team. In het vorige seizoen wist hij wel sneller te zijn dan Nyck de Vries waardoor de Nederlander ruimte moest maken binnen het team. Inmiddels wordt de vraag steeds vaker gesteld of dit wel de geschikte plaats is voor de Japanner. Voormalig teambaas Eddie Jordan vertelt dat dit zeker wel het geval is. “Tsunoda zit in dat team, omdat Red Bull als familie Honda te vriend moet houden en dat is een verzoek vanuit Honda. Ik kan je beloven dat het zo werkt, want dat gebeurde eerder ook al zo”, aldus Jordan in de Formula For Success-podcast.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yuki Tsunoda (@yukitsunoda0511)

Presentatie VCARB01

Yuki Tsunoda is zeer tevreden over de nieuwe auto voor het komende seizoen. Inmiddels zit de eerste shakedown erop voor het team en hebben beide coureurs hun eerste rondjes kunnen rijden. “Het voelt geweldig op de baan, de eerste run met de VCARB 01 ging helemaal soepel. Ik voelde al een paar stappen verbetering ten opzichte van vorig jaar en een hele grote stap ten opzichte van dezelfde tijd vorig jaar”, aldus Tsunoda tegen Autosport. Op 21, 22 en 23 februari zijn de officiële testdagen voor de teams en kunnen ze hun nieuwe bolides testen en nog aanpassen waar dat nog nodig mocht zijn.

Lees ook: Verstappen sluit F1-overstap voorlopig uit

Lees ook: Lando Norris hoopt op betere kwalificaties in 2024

Lees ook: Overzicht: De Formule 1-kalender van 2024

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden