Christian Horner over uitlatingen: “Zal hetzelfde weer doen"

door Hidde Wissels
Horner-qatar-2021

Christian Horner heeft geen spijt van de uitlatingen die hij deed in Qatar. De teambaas van Red Bull Racing noemde een marshall ‘malafide' en dat leverde hem een waarschuwing op.

Tijdens de slotfase van de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar kreeg Pierre Gasly een lekke band, waardoor hij zijn auto tot stilstand moest brengen op het rechte stuk. Een aantal coureurs, waaronder Max Verstappen, reed daarachter om een laatste snelle ronde te rijden. De coureur van Red Bull ging niet van zijn gas ondanks dat er een marshall met een dubbele gele vlag zwaaide. Het leverde de Nederlander een gridstraf op van vijf plaatsen, iets waar Horner het totaal oneens mee was.

“Ik heb geen probleem met hoe ik mij heb gedragen"

Na afloop van de kwalificatie deed Horner wat uitspraken over dat incident. Die zijn niet in goede aarde gevallen bij wedstrijdleider Michael Masi die Horner op het matje riep. Naast een officiële waarschuwing gaat de Brit ook deelnemen aan een stewards-programma. Spijt van zijn uitspraken heeft hij echter niet.

"Ik ben geen overdreven emotioneel persoon”, vertelt Horner aan Motorsport.com. “Ik ga niet tekeer tegen camera’s en ik heb geen problemen met de manier waarop ik me heb gedragen. Bij een volgende keer zal ik precies hetzelfde doen.

"Ik denk dat het enige probleem, met betrekking tot de marshall, zou zijn als er een persoonlijke belediging is begaan. Ik heb mijn opmerking alleen nooit persoonlijk richting die marshall bedoeld, maar vond het een malafide gele vlag die hij zwaaide”, besluit Horner.

Christian Horner / Red Bull Racing / Grand Prix Qatar 2021

Lees ook: Horner krijgt waarschuwing na beledigen marshall

Lees ook: Max Verstappen: “Wordt een spannend gevecht tot het einde"

Lees ook: Gridstraf voor Verstappen en Bottas na negeren gele vlaggen

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden