AlphaTauri verrast door kwalificatie na slechte trainingen

Pierre Gasly Zandvoort

De coureurs van AlphaTauri hadden geen negende en elfde plek als startpositie voor zondag verwacht. Yuki Tsunoda geeft zelfs aan dat hij in Q1 al uitgeschakeld dacht te worden. Dit voorwerk belooft veel goeds voor beide coureurs tijdens de race op zondag.

Tsunoda wist zaterdagmiddag zefs Q3 te halen. Dat is een prestatie die hij dit weekend niet aan zag komen: "De prestaties waren een grote verrassing. Gebaseerd op onze prestaties in de derde training, leek het ons latig om überhaupt in Q2 terecht te komen. Dus ik ben erg verrast." In Q1 had hij last van track limits, maar zelfs deze ronde was volgens hem niet goed. "Tijdens de eerste ronde in Q1 had ik last van track limits. Maar met die ronde zat ik alsnog in het middenveld, P11, P12", zo vertelt hij aan F1.com.

Matige trainingen

"In de kwalificatie hebben we een grote stap gezet. Het hele weekend was zwaar", vertelt Pierre Gasly, die in de trainingen niet verder kwam dan een veertiende plek. "P11 is een goede plek om te starten", besluit hij dan ook. De Fransman heeft de ideale strategie gevonden voor de race op zondag. Als zijn plan goed wordt uitgevoerd, zal hij zeker in de punten eindigen. "We moeten ons in de eerste bocht goed positioneren. En als we dat ook doen met de eerste pitstop en de tweede en de derde, dan maken we zeker kans op punten" grapt hij.

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Lando Norris: Blij met mijn prestatie

Lees ook: Pech voor Mercedes door gele vlag Pérez

Lees ook: Sebastian Vettel verloor grip door zand op racelijn

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden