'Superkwalificatie' op zaterdag: “Drie dagen racespektakel”

M240707

De sprintraces die zijn voorgesteld om tijdens drie raceweekenden te rijden, krijgen de naam 'superkwalificatie' Dat meldt Racefans. Volgens Alpine-directeur Marcin Budkowski kunnen de sprintraces een waardevolle aanvulling zijn. 

“De 'superkwalificatie' gaat ervoor zorgen dat we drie dagen aan racespektakel krijgen", vertelt Budkowski. "Je kwalificeert je op vrijdag en we gaan op zaterdag en zondag racen. Voor de fans, of het nu op het circuit is of thuis, is het drie dagen spannend.''

Volgens Budkowski zijn de Formule 1-teams vooral gefocust op hun eigen prestaties, terwijl het gaat om een goede show aan de fans te geven.

“Het belangrijkste feest zal nog steeds na de race zijn op zondag”

Voor de Formule 1 is het belangrijk dat er een verschil is tussen de ceremonie op de zaterdag en de zondag. Het podium op zondag na de hoofdrace moet het belangrijkste blijven.

“De ceremonie is een iconische moment aan het einde van een raceweekend op zondagmiddag”, vertelt Formule 1-CEO Stefano Domenicali. “Dat is en blijft een hoogtepunt van het sportevenement en dat moet gescheiden worden gehouden van de andere momenten. Het belangrijkste feest zal dus nog steeds na de race zijn op zondag.”

Lees meer:

Ecclestone denkt oplossing te hebben voor sprintraces

F1 wil in 2021 testen met sprintraces op zaterdagen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden