Silverstone organiseert één van de drie F1-sprintraces

2-silverstone-saturday

Silverstone gaat één van de eerste sprintraces in de Formule 1 organiseren. Dat heeft Formule 1-CEO Stefano Domenicali tegenover de Dailymail verklaard. Silverstone zal samen met nog twee circuits het nieuwe format uitproberen in 2021.

In het nieuwe format zal er op zaterdag een ingekorte race plaatsvinden. Deze race zal uit ongeveer een derde van de hoofdrace op zondag bestaan. De verwachting is dat de tweede vrije training op vrijdag zal worden vervangen door een kwalificatie, die de startgrid zal bepalen voor de korte race op zaterdag.

“We zitten in de afrondende fase van de plannen rond de sprintraces”, geeft Domenicali aan. “We zullen een kwalificatie hebben op vrijdag en dan een ‘sprint kwalificatie’ op zaterdag. Deze sprintrace zal ongeveer een half uur duren en zal zonder podiumceremonie zijn. Die moet wachten tot de zondag.”

Domenicali geeft verder aan dat er wel punten worden uitgedeeld op de zaterdag. Hoeveel punten en voor welke posities moet echter nog worden besloten. “De uitslag van de sprintrace zal ook de grid voor zondag bepalen. Wat ik er nu over kan zeggen is dat Silverstone een sprintrace zal organiseren op 17 juli”, geeft de Formule 1-CEO verder aan.

De Grand Prix van Italië, Brazilië en Canada zijn naar verluidt nog in de strijd om de andere twee sprintraces te organiseren.

Lees ook: F1 wil in 2021 testen met sprintraces op zaterdagen
Lees ook: Sebastian Vettel absoluut geen fan van sprintraces in F1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden