Domenicali: “Sprintrace niet tijdens iedere grand prix"

door Hidde Wissels
Sprintrace-italie-2021

Formule 1-baas Stefano Domenicali geeft aan dat een sprintrace niet tijdens iedere grand prix zal plaatsvinden. Dat laat hij weten aan Motorsport.com. Uit een wereldwijd onderzoek blijkt dat fans het nieuwe format niet zien zitten.

Voor de start van het raceweekend in Austin werden de resultaten gepresenteerd van een wereldwijd F1-onderzoek, georganiseerd door Motorsport Network en Nielsen Sports. In de enquête kwamen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder de sprintrace. Op Silverstone en Monza is er voor het eerst mee geëxperimenteerd en tijdens de Grand Prix van Brazilië gaat de derde en laatste sprintrace van dit jaar gehouden worden.

Traditionele fans zijn minder blij met sprintraces

Uit onderzoek blijkt echter dat slechts zeven procent van de deelnemende fans vindt dat een sprintrace de show verbetert. Maar liefst 60 procent ziet het niet zitten dat er tijdens elk raceweekend gebruikgemaakt wordt van een sprintrace. “De cijfers zijn veelzeggend”, vertelt Domenicali.

“We zien de gemengde reacties van de meer traditionele fans, die minder blij zijn met de verandering. De nieuwe fans daarentegen zijn juist heel erg blij om verandering te zien. Daarom, op basis van het onderzoek, denken we er niet eens aan om bij alle grands prix een ander format te introduceren. We denken een vast aantal te kunnen organiseren, dat zal rond de zes sprintraces zijn. We werken met de teams samen om veranderingen aan te brengen om de kwaliteit te verbeteren.”

Lees ook: Sebastian Vettel absoluut geen fan van sprintraces in F1

Lees ook: Horner maakt zich niet druk over nieuwe truc Mercedes

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Amerika VT1 & VT2

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden