Max Verstappen: "Hadden pole position niet verwacht"

door Tim Koenders
Max Verstappen testdagen Bahrein 2024

Max Verstappen was de snelste tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De Nederlander had niet verwacht de eerste race van het seizoen van pole position te mogen starten.

Tijdens de wintertest in Bahrein zag de Red Bull er weer snel uit. Na twee dominante jaren leek het team uit Milton Keynes weer de favoriet voor de titel. Tijdens de eerste kwalificatie van het seizoen werden de eerste krachtsverhoudingen echt duidelijk. Al gaat het tijdens de kwalificatie nog om de snelheid over één ronde. De laatste jaren was dat niet de kracht van de Red Bull. Toch was Max Verstappen de snelste tijdens de eerste kwalificatie van het jaar.

Finetunen

“Het was heel erg leuk, de baan had veel grip. De wind maakte het wel lastig een volledige ronde goed te rijden. Om in Q3 alles samen te brengen was best lastig. We zijn heel erg blij met deze pole position. Om eerlijk te zijn hadden we dit niet verwacht.” Dat liet Verstappen na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Gisteren zei ik ook al dat we nog een aantal dingen moesten finetunen. We zijn de goede weg in geslagen waardoor we echt konden pushen.” De regerend wereldkampioen verwacht dat het tijdens de race dicht bij elkaar zal zitten. “De racesnelheid ziet er goed uit. Ik ben er zeker van dat we een goede race kunnen rijden.”

Lees ook: Verstappen duidelijk over zijn F1-toekomst

Lees ook: Eerste reactie Christian Horner na resultaat onderzoek

Lees ook: Hero or Zero VT1 & VT2 Grand Prix van Bahrein

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden