Fernando Alonso: Veel onzeker voor de race

10-saturday-monza

De mannen van Alpine hebben zich als achtste en als elfde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Bahrein. Beide coureurs kijken positief terug op de tweede dag van het eerste Formule 1-weekend. Er liggen nog genoeg kansen voor punten tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Alpine was één van de teams waarvoor het erg moeilijk in te schatten was waar ze zouden staan aan de start van het Formule 1-seizoen. Na de eerste kwalificatie is het Franse team midden in het veld te vinden. Fernando Alonso kwalificeerde zich als achtste. Esteban Ocon wist net niet in het derde deel van de kwalificatie te komen en start de Grand Prix als elfde.

Onzekerheid voor race

Fernando Alonso liet aan F1.com weten erg blij te zijn met een plek bij de eerste tien. “Bij zo’n eerste race kun je zowel positief als negatief verrast worden. Voor ons is van beide geen sprake. We staan eigenlijk een beetje op de plaats waar we vorig jaar mee afsloten.” Alonso is optimistisch en geeft aan dat het team nog wat moet winnen want ze willen meedoen om de pole. De ervaren Spanjaard weet nog niet zo goed wat hij van de race kan verwachten. “Ik ben benieuwd hoe de auto’s zich gaan gedragen in de openingsrondes. Daarna zal het heel belangrijk zijn om de banden te managen.”

Zeker niet slecht

Esteban Ocon liet aan F1.com weten dat ze al hadden verwacht dat het dicht bij elkaar zou zitten. “Vanaf het begin van het weekend is de snelheid aan mijn kant van de garage al iets minder. We zijn in de kwalificatie een stuk dichterbij gekomen en zo dicht bij Q3 is zeker niet slecht.” Het doel voor de Grand Prix van Bahrein is duidelijk voor de Fransman, punten scoren.

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in Bahrein

Lees ook: Max Verstappen eindigt VT3 als snelste man op de baan

Lees ook: Lewis Hamilton: We bluffen niet, we zijn negen tienden trager

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden