Alexander Albon Ansusinha (23 maart 1996, Londen, VK) groeide als Thais-Brits coureur op in Londen. Hij begon zijn carrière in de karts. Tussen 2006 en 2011 wist Albon meerdere kartkampioenschappen te winnen. Vanaf 2012 is Alexander te vinden in de Formule-bolides. Hij maakte zijn debuut in de Eurocup Formule Renault 2.0 en de Formule Renault 2.0 Alps. Hij maakte dat jaar niet hele grote indruk. Hij wist nergens op het podium te komen en eindigde in beide kampioenschappen niet van voren. Albon moest wennen aan de bolides en wist in 2014 derde te worden in de Eurocup achter Nyck de Vries. Het jaar erop maakte Albon zijn Formule 3-debuut. Hij behaalde vijf podiumplaatsen en werd uiteindelijk zevende in het kampioenschap.

Formule 1-debuut Albon

Een jaar later stapte hij over naar de GP3-series met als teamgenoot Charles Leclerc. Hij wist vier races te winnen en eindigde achter zijn teamgenoot als tweede in het kampioenschap. In 2017 en 2018 reed Albon in de Formule 2. In zijn eerste jaar wist hij twee keer het podium te bereiken. In zijn tweede jaar was hij overgestapt naar het team van DAMS. Hij won vier keer en eindigde achter George Russel en Lando Norris op de derde plaats in het kampioenschap.

Het jaar erop mocht Albon zijn Formule 1-debuut maken. Hij kreeg een contract aangeboden bij het team van Toro Rosso en maakte indruk. Hij scoorde vaak punten en maakte mooie inhaalacties. In de zomerstop van dat jaar werd bekend gemaakt dat Albon de tegenvallende Pierre Gasly mocht vervangen bij het topteam Red Bull Racing. Hij werd teamgenoot van Max Verstappen en reed tijdens zijn debuut vanaf de laatste plaats naar de vijfde stek.

Albon naar Williams

Tijdens het seizoen van 2022 leek het erop dat Albon de openingsrace ging winnen in Oostenrijk. Echter werd hij het grind in gedrukt door Lewis Hamilton en eindigde hij de race buiten de punten vanwege motorproblemen. De Thai had moeite met de kwalificaties en kon Max Verstappen niet helpen om meer podia te behalen. Uiteindelijk werd hij vervangen bij het team door Sergio Perez en kon hij geen stoeltje vinden voor 2021. Hij bleef bij Red Bull Racing als testcoureur. Gedurende dat jaar werd bekend dat Albon in 2022 zou gaan rijden bij het team van Williams naast Nicholas Latifi.

Alexander in cijfers 2023