Wordt Carlos Sainz de beste coureur van 2024?

door Elvira Kieboom
Carlos Sainz ferrari Monza 2023

Carlos Sainz heeft het afgelopen jaar iedereen verrast toen hij als enige niet Red Bull coureur een race won. Dit deed hij door zelf een slimme strategie toe te passen die ervoor zorgde dat hij de andere coureurs achter zich hield. Het is dan ook niet raar dat Jolyon Palmer verwacht dat Carlos Sainz het F1-veld kan leiden als het gaat om zijn sterke racevermogen.

 

De Grand Prix van Singapore

De race begon al goed voor Sainz. Hij begon op pole position en wist de positie na de eerste bocht te behouden. De 21ste ronde maakte Sainz een cruciale pitstop tijdens een Safety Car. Ook toen wist hij de eerste positie te behouden. Vanaf ronde 58 begon Sainz met zijn slimme strategie. Hij vroeg constant hoe ver Lando Norris achter hem zat. Sainz zorgde ervoor dat Norris binnen DRS bleef. Dankzij deze strategie verdedigde Norris Sainz van de Mercedes coureurs. Hierdoor behield Sainz zijn eerste positie zonder te veel risico te nemen. De race eindigde met Sainz op de eerste plaats en Norris op de tweede. Dit was zeker één van de beste races van Sainz in het 2023 seizoen.

 

Sainz zijn racevermogen

In de laatste aflevering van Racing ID, een serie gemaakt door F1 TV, laat Jolyon Palmer een paar van Sainz zijn beste momenten zien. Zo laat hij een moment zien tussen Sainz en Ricciardo tijdens de sprintrace in Brazilië. Sainz laat Ricciardo voor gaan, vervolgens wist hij DRS te krijgen, en zat hij na twee bochten weer voor Ricciardo. De twee bleven tegen elkaar racen ronde na ronde maar Ricciardo kwam er niet voorbij. In dezelfde sprint race dook Sainz de binnenbocht in bij Verstappen en wist hij voorbij Verstappen te komen. “Sainz is een coureur waarvan ik denk dat hij een geweldig racevermogen heeft. Hij heeft een aantal fantastische strategieën, pit wanneer Leclerc dat niet doet en weigert vervolgens te luisteren naar het team. Hij is goed in de aanval, hij is erg goed in de verdediging, hij is een slimme coureur, en hij heeft heel weinig incidenten. Hij is voor mij misschien wel de sterkste racer in het veld.” Sluit Palmer af.

Bron: Racing ID, F1 TV

 

Lees ook: Helmut Marko zet vraagtekens bij nieuwe sidepods RB20

Lees ook: Eddie Jordan over Tsunoda: “Dat is de enige reden waarom hij in die auto zit”

Lees ook: Verstappen sluit F1-overstap voorlopig uit 

door Elvira Kieboom

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden