Visa Cash App RB onthult 2024-bolide

Presentatie visa cashapp

In het bijzijn van Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda presenteerde Visa Cash App RB de Visa Cash App RB-01. Het voormalig AlphaTauri wil met een nieuwe kleurstelling, een nieuwe identiteit creëren.

De nieuwe naam van Red Bulls zusterteam is niet de meest sexy naam: Visa Cash App RB. Vandaag laat dit team de F1-auto voor 2024 zien. Het was de vraag of het team uit Faenza met een geheel nieuwe kleurstelling zou komen of op dezelfde weg zou doorgaan als AlphaTauri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Toro Rosso 2019

De laatste auto van Toro Rosso, de naam van het team vóór AlphaTauri, lijkt sprekend op de F1-auto van Visa Cash App van 2024. Hoewel Cash App RB een nieuwe identiteit wil uitstralen met de nieuwe teambaas Laurent Meckies, blijft het team de identiteit van Red Bull Racing houden. De nieuwe bolide blijft simpelweg een blauwe auto met een groot grijze stier erop zoals ook de auto in 2019 die hieronder is te zien.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PIERRE GASLY ?? (@pierregasly)

Rijderswissel

Nyck de Vries was nog niet volledig geacclimatiseerd aan zijn rol als Formule 1-coureur, toen de Nederlander alweer de Formule 1 moest verlaten. Na het ontslag van De Vries werden verbeteringen aan de auto doorgevoerd, wat resulteerde in een betere prestatie voor AlphaTauri. Daniel Ricciardo behaalde een zevende plaats in Mexico, terwijl Tsunoda tweemaal als achtste eindigde.

Resultaten 2023

Door het vroegtijdige vertrek bevond Nyck de Vries zich op de laatste positie in het coureursklassement, terwijl Lawson door zijn negende plaats in Singapore de twintigste positie innam. Ricciardo presteerde redelijk en bereikte de zeventiende positie, drie plaatsen achter Yuki Tsunoda. Met in totaal 25 punten eindigde AlphaTauri als achtste in het constructeursklassement.

 

Lees ook: Bruno Famin definitief teambaas Alpine in 2024

Lees ook: Silverstone tot en met 2034 op F1-kalender

Lees ook: Grand Prix van Nederland valt in de prijzen op F1-gala

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden