Verstappen ontvangt wereldbeker tijdens FIA Gala 2023

Max Verstappen 2023

Max Verstappen werd vrijdagavond voor de derde keer gekroond tot wereldkampioen, tijdens het jaarlijkse FIA Prize Giving Gala. Dit jaar vond het gala plaats in Bakoe, Azerbaijan. De Nederlandse coureur ontving voor de derde keer op rij de wereldbeker. Red Bull teambaas Christian Horner nam namens het team de constructeurstitel in ontvangst.

Prijzen voor de kampioenen

Tijdens het FIA Prize Giving Gala worden alle wereldkampioenen van de FIA motorsport competities in het zonnetje gezet. Alle competities van de FIA komen aan bod. Van de Formule 1 tot het FIA World Karting kampioenschap. Vanuit de Formule 1 zijn de top drie coureurs en winnende constructeur van de Formule 1 verplicht om aanwezig te zijn tijdens het evenement. 

Max Verstappen wist dit jaar zijn titel binnen de Formule 1 al te behalen tijdens het raceweekend in Qatar. De officiële beker ontving hij vanavond tijdens het Prize Giving Gala. “Het raakte me toch wel wat meer toen ik op het podium stond in Abu Dhabi. Je beseft dat het seizoen voorbij is. Jammer genoeg, kun je niet meer in deze auto (RB19) rijden. Het was een ongelooflijk seizoen en geweldig leuk om met iedereen samen te werken”, vertelt Verstappen nadat hij zijn trofee in ontvangst nam.“Ik ben ontzettend trots op wat we hebben bereikt, maar natuurlijk hoop ik dat het hier niet stopt”, voegt de Nederlander toe. Verstappen domineerde het afgelopen jaar de weg naar zijn derde titel, waarbij hij 19 van de 22 races wist te winnen. 

Voor teamgenoot Sergio Perez verliep het seizoen moeizamer. Toch wist hij vast te houden aan de tweede plaats. “We hebben moeilijke tijden meegemaakt, maar het is ons gelukt om het beste seizoen in de geschiedenis van ons team te behalen. We hebben geleerd van de moeilijke momenten, en ik wil ervoor zorgen dat we volgend jaar sterker terug komen”, vertelde Perez toen hij zijn trofee in ontvangst nam. Christian Horner nam de constructeurs beker in ontvangst tijdens het evenement in Baku. “Het is het meest succesvolle seizoen geweest voor het team, waarin zoveel records zijn gebroken. Het is iets waar elke man en vrouw binnen het team achter de schermen aan heeft bijgedragen om dit niveau van excellentie te bereiken”, benadrukt Horner. 

 

 

Lewis Hamilton optimistisch voor 2024

Voor Mercedes liep het seizoen moeizaam. Het team wist dit jaar geen race te winnen en had moeite met de auto. “Het is een erg lang seizoen geweest voor iedereen, we kijken erg uit naar de winterstop, maar we werken hard om ervoor te zorgen dat we fit zijn en volgend jaar sterk terug kunnen komen. Ik wil Red Bull, Max en Checo echt feliciteren. Ze hebben dit jaar ongelooflijk werk verricht. Max was foutloos en het team heeft de lat hoog gelegd”, vertelt Hamilton tijdens het gala. “Er staat ons veel werk te doen om het gat te dichten, maar ik geloof echt dat we dat kunnen”, voegt hij toe. Mercedes hoopt in 2024 stappen richten Red Bull te kunnen maken. Naast de top drie ontving Oscar Piastri zijn trofee voor rookie van het jaar.

 

Lees ook: Christian Horner: "De concurrentie zal dichterbij komen"

Lees ook: Pirelli: Zonder bandenwarmers kunnen we beter racen in 2025

Lees ook: FIA verbiedt windtunneltesten voor nieuwe auto's van 2026

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden