Sergio Pérez: Was lastiger dan ik dacht

Sergio Perez finishline Jeddah 2023

Sergio Pérez wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Na zijn pole position op de zaterdag maakt hij het af met een overwinning. Toch was de race lastiger dan hij had gedacht, zeker omdat het team het weekend kampte met mechanische problemen. 

Sergio Pérez wint voor de vijfde keer een grand prix in zijn carrière. De Mexicaan pakt, na zijn pole position op de zaterdag, ook de eerste positie tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Echter, had de Red Bull coureur het lastiger dan hij dachtte. Zo kampte het team het hele weekend met mechanische problemen en is het een technisch lastig circuit om te rijden. 

"Was lastiger dan ik dacht"

Sergio Pérez dacht in eerste instantie dat het een wat makkelijkere race zou zijn, maar heeft het toch onderschat. "Het was lastiger dan ik dacht. Door de safety car tijdens de eerste stint schoof het hele veld weer dichter bij elkaar. Gelukkig wist ik iedereen goed af te houden", aldus Pérez. De Mexicaan is ook trots op het team, wat het hele weekend werd geteisterd door problemen. "Het team heeft ook geweldig werk geleverd. Ze hebben het weekend hard moeten werken, want we hadden veel mechanische problemen."

Snelste auto op de grid

Na twee races lijkt de Red Bull de snelste auto op de grid te zijn. Dat ziet Pérez ook in, die erg blij is met deze start van het seizoen. "Het is echt een goede start en we blijven hard pushen. We waren de snelste auto op de baan, dat is geweldig", verlelt de Red Bull coureur. Toch is hij nog niet helemaal tevreden met de auto. "We hebben de startprocedure wat aangepast, waardoor Alonso me makkelijk in kon halen. Dat moet dus echt beter."

Lees ook: Sergio Pérez wint de Grand Prix van Saudi-Arabië

Lees ook: Alfa Romeo niet tevreden na matige kwalificatie

Lees ook: Mercedes: Boven verwachtingen gepresteerd

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden