Sergio Pérez: Pech met safety car

10-saturday-monza

De safety car kwam voor Sergio Pérez niet op een gunstig moment. De Mexicaan was vlak daarvoor al naar binnen gegaan voor verse banden. "Het verpestte ons raceweekend", zegt Pérez tegen F1.com.

Pérez pakte tijdens de kwalificatie op het Jeddah Corniche Circuit de eerste pole position uit zijn Formule 1-carrière. Hij kende tijdens de race een geweldige start en reed lange tijd op kop. In ronde zestien kwam hij binnen voor een nieuwe set rubber, nadat Ferrari de indruk wekte voor een undercut te willen gaan. Één ronde later kwam de safety car de baan op, na de crash van Nicholas Latifi. Na de pitstops van de andere coureurs aan de kop van het veld reed Pérez op de derde positie en werd vlak na de herstart ingehaald door Carlos Sainz. Wel wist hij tot het einde de druk op de Ferrari te houden en finishte binnen drie seconden achter Sainz.

 

Gefrustreerd, maar ook trots

Volgens de Mexicaan is er ook genoeg positiefs mee te nemen uit dit raceweekend. "We pakten gisteren natuurlijke pole position en de racepace was goed. Max zijn overwinning is ook een goede boost". Hoewel hij zelf gefrustreerd is over het verloop van zijn race is Pérez trots op zijn team.

Lees ook: Lewis Hamilton: Voor mezelf alles eruit gehaald

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Saoedi-Arabië: Race

Lees ook: Max Verstappen: Zware maar goede race

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden