Sergio Pérez over GP van Canada: "Het was een zwaar weekend"

perez auto canada regen red bull

Voor het tweede weekend op rij wist Sergio Pérez niet de finish te behalen, hij viel in de 52e ronde uit door een crash. De Mexicaan sprak na afloop van de race over een zwaar weekend in Montréal en zal hard werken om zijn vorm terug te krijgen.

Pérez moest de Grand Prix van Canada vanaf de zestiende plaats aanvangen. Na een grote klapper in de eerste ronde in Monaco, was het op het circuit Gilles-Villeneuve ook al raak in de eerste ronde. De Mexicaan tikte Gasly aan en liep daardoor schade op aan de voorvleugel. "Ik had veel schade aan de voorvleugel in het begin, ik denk dat Pierre [Gasly] mij niet zag. Hij kwam naar binnen, terwijl ik daar zat en dat betekende dat ik wat schade opliep in de eerste stint. Toen we de voorvleugel vervingen leken we meer momentum te krijgen", legt Pérez uit tegenover F1.com. "Later in de race had ik ook contact met Daniel [Ricciardo] in dezelfde bocht, wat me wat front-end heeft gekost. Later maakte ik een fout in bocht 6, ik raakte een natte plek en wanneer je dat doet is het einde verhaal." De zesvoudig racewinnaar wist de auto nog wel met een kapotte achtervleugel terug naar de pitsstraat te brengen. Hiervoor kreeg Pérez nog wel een gridstraf van drie plekken voor de volgende race, die in Spanje zal plaatsvinden.

Pérez gaat hard werken om vorm terug te krijgen

Een dag eerder wist Pérez voor het derde weekend op rij ook al niet in Q3 te komen, een weekend om heel snel te vergeten voor de Red Bull-coureur, die voor de GP van Canada zijn contract heeft verlengd bij de Oostenrijkse renstal. "Het was een zeer zwaar weekend", zucht Pérez, die hard gaat werken om sterker terug te komen. "Er is nog een lang seizoen te gaan en we komen terug met de vorm die we hadden. We hebben natuurlijk wat momentum verloren over het seizoen heen, maar ik ben ook positief over dat we de vorm terug zullen vinden. Ik zal de komende weken hard werken met het team, om te zorgen dat ik mijn vorm terugkrijg."

Lees ook: Uitstekende race voor Aston Martin in Canada

Lees ook: Lewis Hamilton: "Canada was één van mijn slechtste races"

Lees ook: George Russell: "Het voelt als een gemiste kans"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden