Sainz op zoek naar een nieuw team: "Beste kans op een wereldkampioenschap"

door Shakyra van den Heuvel
carlos sainz monaco

Door de overstap van Hamilton naar Ferrari is Sainz zijn plek kwijt bij het team. De Spanjaard moet het komende seizoen dus op zoek naar een nieuw team zodat hij ook in het seizoen van 2025 aanwezig is op de grid. Hij wil graag naar het team die hem een wereldkampioenschap kan bezorgen. 

In het begin van februari werd het bekend dat Lewis Hamilton de overstap zou gaan maken naar het Italiaanse team. Dit betekent dat Carlos Sainz zijn plek verliest en dus op zoek moet naar een ander team. Ondanks deze onzekerheid is hij erop gebrand om het komende seizoen tot een succes te brengen. "Het wordt mijn vierde jaar bij dit team en ik voel me voorbereid en klaar om mijn vierde jaar als een goede uitdaging te zien hier bij Ferrari", aldus de Spanjaard bij F1.com. Nu de testdagen erop zitten, kunnen de coureurs zich echt gaan voorbereiden voor de eerste Grand Prix die op zaterdag 2 maart zal gaan plaatsvinden. Sainz was tevreden met de SF-24. "We reden met een compleet nieuwe auto die meteen goed leek te presteren."

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Wereldkampioen

Carlos Sainz hoopt een goed seizoen te hebben om zo meer kansen te hebben om te kunnen tekenen bij andere teams. Dankzij de overstap van Hamilton is het silly season al begonnen voordat het nieuwe seizoen überhaupt begonnen was. "Ik heb tijd nodig om de hele situatie te bekijken, met alle teams te praten en te kijken wie mij de beste kans biedt om in de toekomst wereldkampioen te worden", aldus Sainz. Eerdere geruchten gingen over dat Sainz in de toekomst zou gaan tekenen bij het team van Audi, dat graag vanaf 2026 op de grid wil staan. Helaas komt dit nu iets te laat voor Sainz en zal hij dit jaar alles op alles moeten zetten om een geschikt team voor hem te vinden. 

Lees ook: Fernando Alonso: ''Negentien coureurs denken dat ze titel in 2024 niet gaan winnen''

Lees ook: Losse putdeksel hindert opnieuw Formule 1-test in Bahrein

Lees ook: Frédéric Vasseur: “Red Bull heeft duidelijk voorsprong”

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden