Ralph Boschung wint gemakkelijk Formule 2 sprintrace

door Zus Veldkamp
Ralph Boschung auto Formule 2

Ralph Boschung rijdt gemakkelijk naar de overwinning tijdens de Formule 2 sprintrace. De Zwitserse coureur startte vanaf pole position op Bahrein en weet de overwinning te pakken. Het podium wordt compleet gemaakt door Dennis Hauger en Victor Martins. 

Ralph Boschung weet gemakkelijk naar de overwinning te rijden tijdens de Formule 2 sprintrace. Voor de coureur is dit, na 96 races, de eerste overwinning in de Formule 2. De Zwitserse coureur van Campos Racing startte de eerste sprintrace van het seizoen vanaf pole en wist het de hele race vol te houden. Achter hem werd het nog spannend. De strijd om de twee overige podiumplaatsen werd gestreden met maar liefst vier andere coureurs. Uiteindelijk weten Dennis Hauger en Victor Martins als winnaar uit de bus te komen, terwijl Ayuma Iwasa en Theo Pourchaire het met een vierde en vijfde plek moeten doen. Het Nederlandse grote succes blijft uit, Richard Verschoor moest twee rondes voor het einde van de race zijn auto stilzetten in de pitstraat. 

Strijd in de top 5

Ondanks dat de race vrij rustig verliep ging het er in de top 5 verhit aantoe. Waar Boschung vanaf het begin al makkelijk weg wist te rijden ging het er achter hem hard aantoe. Maar liefst vier coureurs streden om een podiumplek. Al vrij vroeg in de race kregen Victor Martins en Iwasa het met elkaar aan de stok om de tweede plaats. Het kostte Martins uiteindelijk 6 rondes om voorbij de Japanner te komen, die het daarna ook nog lastig kreeg met Hauger en Pourchaire. Vanwege de bandendegradatie bij Pourchaire wist Hauger gemakkelijk voorbij de Fransman te komen. Zijn enige obstakel was dan nog Iwasa, die hij ook wist in te halen. Lang leek het erop dat Martins, een rookie van dit jaar, de tweede plek wist te behouden. Maar in de laatste ronde wordt hij toch nog ingehaald door Hauger. Beide coureurs belanden wel op het podium en Iwasa en Pourchaire moeten het doen met een vierde en vijfde plek. 

Lees ook: Alonso ook snelste in VT3 GP van Bahrein, gat met Verstappen erg klein

Lees ook: Formule 3: Marti wint, ook Nederlandse teams succesvol

Lees ook: Vraagtekens rondom legaliteit vloer Red Bull

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden