Pijnlijk weekend voor Ferrari met dubbele uitvalbeurt GP Canada

ferrari 2024 monaco

Het team van Ferrari zou het raceweekend in Montréal snel willen vergeten. Na een dubbele Q2-exit in de kwalificatie, vielen zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz uit in de race. 

Het contrast met het weekend in Monaco van twee weken geleden kan bijna niet groter zijn voor Ferrari. In de straten van Monte Carlo ging Leclerc er met de overwinning vandoor en ook Sainz stond op het podium. De race in Canada kwam voor de beide Ferrari-coureurs vroegtijdig ten einde in Canada, bij Leclerc kwam dit vooral door een probleem met de motor. "Het motorprobleem kostte ons alles", concludeert de Monegask in gesprek met F1.com. "Op een gegeven moment probeerden we op de slicks te gaan, terwijl er meer kans was dat het niet zou werken, maar we moesten wat testen, want met de motorproblemen die we hadden zouden we sowieso buiten de punten finishen. We moeten kijken naar het motorprobleem, want dat zal moeilijk zijn voor de rest van het seizoen."

De snelheid van de Ferrari leek er dit weekend sowieso niet echt te zijn, toch maakt Leclerc zich nog geen zorgen. "Ik denk niet dat we moeten overreageren over de snelheid van de auto. Je hebt goede weekenden en je hebt slechte weekenden. Gister misten we Q3 op drie honderdsten. We voelden ons zeker niet goed met de auto, daar moeten we naar kijken en begrijpen wat er mis is gegaan. Vandaag was de snelheid denk ik ook niet slecht, als je ziet dat we in de eerste stint anderhalve seconde per ronde verloren door de motor. We waren zeker niet slecht in de bochten. Deze doet pijn, het zijn grote punten voor het team met beide auto's met een DNF, die we verliezen aan onze rivalen", aldus de Ferrari-coureur. 

Sainz: "Het was niet ons weekend"

Het was een even zware dag voor Sainz, die in de laatste fase van de race uitviel, nadat hij bij het uitkomen van bocht 7 spinde en vervolgens de Williams van Alex Albon raakte. "We hadden niet veel snelheid dit weekend, zelfs niet op de interband. We hadden verwacht dat we daar misschien wat sterker zouden zijn", stelt Sainz tegenover F1.com. "Toen het eenmaal droog was, begonnen we enige vooruitgang te boeken. Ik wilde ook behoorlijk wat risico nemen om in de DRS-trein te blijven en in te halen. Ik maakte zelf een fout, niet ideaal. Het was niet ons weekend."

Net als Leclerc maakt Sainz zich niet te druk om de problemen van Ferrari in Montréal en heeft hij zijn vertrouwen uitgesproken dat het team de volgende keer terug zal slaan tijdens de Spaanse Grand Prix. "Ik denk dat het duidelijk is dat we dit weekend niet aan de goede kant van de snelheid zaten en dat we het als team moeilijk hadden. In alle omstandigheden leken we te worstelen met de balans en de snelheid. Ik denk dat het eenmalig zal zijn, in Barcelona zouden we terug moeten zijn waar we normaal staan", zo zegt de Spanjaard.

Lees ook: Williams-coureurs teleurgesteld na dubbele DNF in Canada

Lees ook: Sergio Pérez over GP van Canada: "Het was een zwaar weekend"

Lees ook: Ricciardo blij met eerste Grand Prix-punten van 2024: "Hebben het gat met onze concurrenten vergroot"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden