Pierre Gasly: "Auto was fantastisch, heb genoten!"

SI202109040488_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly is als vierde gefinisht tijdens de Grand Prix van Nederland. Hiermee pakt de Fransman weer goede punten voor het kampioenschap. De AlphaTauri-coureur vertelde na afloop van de race tegenover Ziggo Sport dat hij enorm genoten heeft van de race. 

"De auto was eerlijk gezegd fantastisch", begon Gasly. "Ik heb enorm genoten van die 72 ronden." De Fransman kwalificeerde zich als vierde, maar wist ook dat het een moeilijke race zou worden. Alles moest goed gaan, wilde hij ook als vierde over de finish komen en dat lukte! "We wisten dat het ons kon lukken als we alles perfect deden en dat lukte. Het team heeft ontzettend goed werk geleverd!"

Het merendeel van de race reed Gasly in vrije lucht. Hij had namelijk een groot gat naar Valtteri Bottas, die voor hem op de derde plek reed. Toen de Fransman in zijn spiegels keek, zag hij echter de rode Ferrari van Charles Leclerc die hem achtervolgde. Stiekem genoot Gasly wel een beetje van die strijd. "Gedurende het grootste deel van die 72 rondes heeft Charles me beziggehouden. Hij voerde de druk wel op."

"Altijd pittig om tegen Alonso te racen"

Iemand die de AlphaTauri-coureur ook even 'vermaakte' was Fernando Alonso. Na zijn pitstop kwam Gasly namelijk achter de Alpine-coureur terecht. "Ik zag Fernando en wist dat het moeilijk zou worden om hem in te halen. Het is altijd pittig om tegen hem te racen", legt de Fransman uit. Hij besloot iets onverwachts te doen door Alonso buitenom in de Tarzanbocht in te halen. En met succes! "Aan het einde was ik de eerste die finishte achter Max en de Mercedessen. Voor ons is dat een geweldig resultaat."

Lees ook: Verstappen: “Blij dat ik leiding kampioenschap weer heb”

Lees ook: Hamilton: “Laatste ronde was beste deel van mijn race”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Zandvoort was saaie race voor mij”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden