Pech voor Mercedes door gele vlag Pérez

Lewis Hamilton Zandvoort

Mercedes presteert het hele weekend sterk, maar kon dit niet omzetten in een goede startpositie dankzij de gele vlag veroorzaakt door Sergio Pérez. Ondanks dat lijken George Russell en Lewis Hamilton gebrand voor de race op zondag, waar een podiumplek voor hen in het vizier ligt. Hamilton zal de race als vierde aanvangen, Russell moet het doen met een zesde plek.

Pérez raakte in de laatste fase van Q3 van de baan, waardoor er in de derde sector met de gele vlag werd gezwaaid. De Mercedes-coureurs konden hun tijd hierdoor niet meer verbeteren. Vooral voor Russell was dit pijnlijk. Tegelijkertijd is hij afgestraft door een eigen fout in Q2: "Het ging mis na mijn prestaties in Q2. Ik had een hele slechte ronde aan het begin van Q2. Daardoor werd ik gedwongen een extra set banden te gebruiken, waar ik zes tienden mee won. Dit zorgde ervoor dat ik maar één set beschikbaar had in Q3. En die set gebruikte ik toen Pérez een gele vlag veroorzaakte."

Blij met goed werkende auto

Hamilton is vooral blij dat de auto dit weekend naar zijn zin lijkt te werken. In meerdere sessies blinkt Mercedes uit, iets wat dit seizoen nog niet veel is voorgekomen. "Ik ben blij dat de auto eindelijk goed voelt dit weekend. Om in Q1 en Q2 maar een tiende achter een Red Bull te zitten is een goed gevoel. Dat gaf me hoop om voor de eerste startrij te vechten. De gele vlag op het eind was ongelukkig. Maar dat is autosport", zo vertelt hij aan F1.com. Teamgenoot Russell is minder positief over de kwalificatie op Zandvoort: "De kwalificatie was mijn slechtste sessie van het weekend als je kijkt naar het resultaat."

Maar zondag start Russell de race zonder zorgen, want hij verwacht dat een podiumplek haalbaar is: "Ik denk dat we morgen kans maken om voor het podium te vechten. Dat is iets om naar uit te kijken." Ook Hamilton heeft goede moed voor de race op zondag. "Over één ronde konden we het gat dichten. Ik hoop dat dit ook voordelig gaat zijn tijdens de race", zo vertelt hij hoopvol.

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Sebastian Vettel verloor grip door zand op racelijn

Lees ook: Hero or Zero: VT3 en kwalificatie Grand Prix van Nederland

Lees ook: Alexander Albon zeer tevreden na goede dag

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden