Oscar Piastri zelfverzekerd na behalen Q3

Oscar Piastri zaterdag Jeddah 2023

Oscar Piastri wist tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië Q3 te behalen. De Australische coureur start de race vanaf de achtste positie. De rookie is dan ook zelfverzekerd en gaat voor punten tijdens de race.

Oscar Piastri heeft tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië Q3 behaald. De rookie is dan ook erg tevreden met zijn achtste startplek en denkt zelfs aan een puntenfinish. De coureur van McLaren zit dan ook zelfverzekerd in de auto tijdens de grand prix en is tevreden dat het team de juiste balans in de auto heeft weten te vinden. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oscar Piastri (@oscarpiastri)

Balans

Voor Piastri is dit resultaat een grote overwinning. De rookie kwam in de kwalificatie van de seizoensopener niet verder dan P18, nu start hij de race vanaf P8. Hij krijgt steeds meer vertrouwen in de auto. "terug te zien in de kwalificatie. Het voelt beter dan op de vrijdag en ik krijg meer vertrouwen in de auto", aldus Piastri tegenover F1.com. De Australische coureur kan zelfs over een puntenfinish nadenken. "Er is een kans dat we punten gaan scoren, maar het is ook heel lastig. Dit resultaat lag ook niet in de lijn der verwachtingen."

Verdedigen

Tijdens de vrije trainingen heeft Piastri kunnen zien en voelen dat de race pace beter is dan de kwalificatie pace, maar is daar nu niet meer zo zeker over. " We dachten dat onze racepace beter was dan onze kwalificatie pace, we zullen zien of dat daadwerkelijk het geval is", vertelt de McLaren coureur. Iets verder achter Piastri starten Charles Leclerc en Max Verstappen. Ondanks dat hij denkt aan punten, moet hij er niet aan denken om deze twee te verdedigen. "Ik denk niet dat ik er veel uit ga halen als ik ga verdedigen ten opzichte van Verstappen en Leclerc, ze zijn veel sneller dan wij.  Wij rijden echt onze eigen race en moeten het tijdverlies zien te minimaliseren."

Lees ook: Gemengde gevoelens bij coureurs van Alpine

Lees ook: AlphaTauri ontevreden na stranden in Q1

Lees ook: Lance Stroll: We gaan vechten voor het podium

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden