Haas-Mick-Schumacher-donderdag-6-5-2020

Mick Schumacher zal morgen vanaf de achttiende plaats starten bij de Grand Prix van Spanje. Hij wist Williams-coureur Nicholas Latifi en zijn Haas-teamgenoot Nikita Mazepin achter zich te laten.

Tegenover Grand Prix Radio laat de Duitser weten dat het met name in de derde sector erg druk was met auto's. Hij vertelt dat tijdens zijn tweede run veel auto's hem van achteren naderden. Schumacher: “Het was of langzamer rijden en de temperatuur uit de banden verliezen, of rijden en te dicht bij George Russell in de buurt te komen.” Schumacher vindt dat hij en zijn team het over het algemeen goed onder controle hadden.

Rick Winkelman vroeg aan Schumacher hoe hij probeert een zo snel mogelijke tijd neer te zetten tijdens de kwalificatie, want in de eerste sector moet je je banden sparen om in de derde sector niet te langzaam te rijden. Schumacher zegt dat het er in een kwalificatie iets anders aan toe gaat dan in een race. Bij een kwalificatie probeert Schumacher het beste uit de banden te halen in elke sector, maar bij een race probeert hij zo goed mogelijk banden te sparen. Schumacher: “De race zal meer om tire management gaan dan om een try-to-attack-race. We gaan er openminded in en we hopen op het beste.”

Lees ook: Drie plekken gridstraf voor Mazepin na hinderen Norris 

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Spanje VT3 en kwalificatie  

Lees ook: Ricciardo: "Kwalificatie waarvan je niet hoopt dat het gebeurt"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden