Mick Schumacher blikt vooruit op Grand Prix Saoedi-Arabië

3639737

Mick Schumacher, coureur van Haas, kijkt uit naar de tweede race van het kampioenschap. De coureur finishte tijdens de vorige race net buiten de punten maar ziet het weekend in Saoedi-Arabië positief tegemoet. 

Het Formule 1-circus heeft zich weer verplaatst naar de volgende race. De Grand Prix van Saoedi-Arabië staat op het programma en net zoals de fans ziet ook Mick Schumacher uit naar de race. De Duitser heeft tot op heden geen punten behaald in de Formule 1 en hij finishte vorige week net buiten de punten. Zelf vertelt hij aan het team dat het zijn eigen fout was. "Ik maakte de beslissing om buiten de pits te blijven en positie te behouden, dat was een fout. De eerste race van het seizoen is normaal gesproken een beetje chaos, zoals we ook wel zagen, maar we hebben er van geleerd", aldus Schumacher. 

Jeddah Corniche Circuit

De organisatie van het circuit in Jeddah heeft het circuit aangepast. De bochten waren te onoverzichtelijk en daardoor gevaarlijk. Zo is er in bocht 27 extra ruimte ten opzichte van de muur. Toch blijft het een stratencircuit en zit een ongeluk in een klein hoekje. Schumacher kijkt uit naar de eerste race op een stratencircuit met de nieuwe bolides. "Het wordt interresant om te zien wat er gaat gebeuren, bijvoorbeeld hoe dicht we bij de muur kunnen komen en wat er gebeurt als we die raken. Vorig jaar was het nog mogelijk om de muur lichtelijk te raken. Dan was er alleen maar een klein beetje schade aan de band. "Maar dit jaar zijn de wieldoppen en de velgen een stuk kwetsbaarder. Het wordt interessant om te zien hoe de coureurs daarmee omgaan", zo zegt Schumacher.

Voorzichtig

Vorig jaar wist Haas de race niet te finishen. Schumacher zelf verloor zijn bolide en ging hard de muur in. Door de crash ontstond een rode vlag waardoor er een herstart kwam. Tijdens die herstart crashte Nikita Mazepin achterop George Russell waardoor ook hij uitviel. Schumacher denkt niet dat de coureurs het rustiger aan zullen doen, ook al hebben de teams de data nodig. "De races lopen zoals ze lopen dus het is moeilijk te voorspellen wat er gaat gebeuren. Ik zie het niet gebeuren dat coureurs voorzichtiger zullen zijn. Met de nieuwe auto's zie ik ze zelfs sneller gaan, vooral aan het begin van het jaar voor de ontwikkeling", concludeert Mick Schumacher.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Red Bull heeft oplossing voor brandstofpomp probleem

Lees ook: Deelname Vettel GP Saoedi-Arabië onzeker

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden