McLaren-coureurs enthousiast over China: 'We gaan ons uiterste best doen'

Oscar Piastri - McLaren - 2024 - Auto - Bahrein- Kwalificatie

Aankomend weekend zal er voor het eerst sinds 2019 weer geracet worden in Shanghai, China. Het is ook gelijk het eerste sprintweekend van dit seizoen. De coureurs van McLaren zijn enthousiast om weer terug te keren, maar verwachten dat het niet makkelijk zal gaan worden. 

Voor Oscar Piastri zal het de eerste keer zijn dat hij gaat rijden op dit circuit, maar hij is positief. "Ik vind het geweldig om voor het eerst te racen tijdens de Grand Prix van China", vertelt de Australiër in een statement van McLaren. Volgens Lando Norris is het Shanghai International Circuit niet per se een circuit wat het team van McLaren goed ligt. Hij geeft daarbij aan dat het weekend daarom extra interessanter zal gaan worden door de verschillende sessies die verreden zullen gaan worden. "We zijn bereid om opnieuw ons uiterste best te doen." Piastri vult daarbij aan dat ze streven naar een positief weekend waarin ze meer punten voor het team kunnen binnen halen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

 

Teambaas Andrea Stella

McLaren-teambaas Andrea Stella sluit zich bij de opmerking van Lando Norris aan. "Van alle circuits waar we dit jaar tot nu toe hebben gereden, lijkt het erop dat het Shanghai International Circuit misschien niet het meest geschikt is voor onze auto en dat we te maken kunnen krijgen met onvoorspelbaar weer." Daarnaast is er amper data beschikbaar voor de teams en zullen ze de eerste training hier goed op moeten focussen. Het weer is vooralsnog ook nog zeer onvoorspelbaar dus hier zal ook rekening mee gehouden moeten worden. In Japan had het team van McLaren een lastige race, maar wisten beide coureurs waar het probleem lag en hoe ze het mogelijk op kunnen lossen. "We weten waar we ons moeten verbeteren om consequent verder naar voren te strijden, maar zoals altijd zullen we dit weekend alles geven en ernaar streven om weer mee te doen in de strijd."

Lees ook: Honda kijkt uit naar hernieuwde samenwerking met Alonso

Lees ook: Sauber F1 op zoek naar twee andere coureurs: 'Bottas en Zhou worden vervangen'

Lees ook: Hamilton is open over zijn F1-carrière

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden